Jo neljäs ateistibloggaaja surmattu Bangladeshissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jo neljäs ateistibloggaaja surmattu Bangladeshissa

Saman vuoden aikana ääri-islamistit ovat tappaneet jo neljä ateistibloggaajaa. Ammattikirjoittajat vaativat maan hallitukselta tiukempia otteita bloggaajien turvallisuuden takaamiseksi.

Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa tapettiin viime viikolla ateistiksi julistautunut bloggaaja. Kyseessä on jo neljäs bloggaajamurha saman vuoden aikana.

Bloggaaja Niloy Chakrabart tapettiin viidakkoveitsellä kotiovelleen perjantaina. Surmaajiksi ovat ilmoittautuneet  Ansar ul Islam -ryhmään kuuluvat ääri-islamistit, joilla on kytköksiä Al-Qaidaan.

Bloggaajana Chakrabart oli tunnettu fundamentalismin ja ääriajatusten vastustajana sekä vähemmistöjen oikeuksien, erityisesti alkuperäiskansojen puolustajana. Hän kuului 84 sekulaarin bloggaajan ryhmään, joita ääriliikkeet olivat jo aiemmin vaatineet pidätettäviksi jumalanpilkasta.

Chakrabart oli saanut lukuisia uhkauksia ja ilmoittanut niistä poliisille. Avunpyyntöihin ei kuitenkaan oltu reagoitu, Guardian raportoi.

150 ammattikirjoittajaa mukaan lukien Salman Rushdie ja Margaret Atwood ovat allekirjoittanut vetoomuksen, jossa maan hallitukselta vaaditaan toimia syyllisten rankaisemiseksi ja bloggaajien turvallisuuden takaamiseksi. Satoja ihmisiä osoitti mieltään sananvapauden puolesta viikonloppuna.

Virallisesti sekulaariksi julistautuneessa maassa 90 prosenttia on muslimeja, mutta äärilikkeet ovat vasta viime aikoina voimistuneet.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia