Järjestöt pettyivät hallituksen sateenkaaripolitiikkaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt pettyivät hallituksen sateenkaaripolitiikkaan

"Ideologinen vastustus ei voi olla peruste sille, että lapsia kohdellaan keskenään eriarvoisesti", Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä sanoo.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta työskentelevät järjestöt ovat ilmaisseet pettymyksensä hallituksen politiikkaan sateenkaariperheiden oikeuksien edistämiseksi.

Järjestöjen mukaan hallitus on ilmeisesti jättämässä pois suunnitteilla olevasta uudesta isyyslaista sateenkaariperheiden oikeuksien parantamisen, vaikka se on kiireellisin sateenkaariperheiden lasten asemaa korjaava uudistus.

Lakiuudistuksesta puuttuu muun muassa naisparien mahdollisuus vanhemmuuden vahvistamiseen ilman perheensisäistä adoptiota sekä transihmisten oikeudellisen aseman epäselvyys vanhemmuuskysymyksissä.

"Ideologinen vastustus ei voi olla peruste sille, että lapsia kohdellaan keskenään eriarvoisesti. On lisäksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjausten vastaista, että eri sukupuolta olevat avoparit ovat etuoikeutetussa asemassa samaa sukupuolta oleviin avopareihin nähden", Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä sanoo.

Järjestöt kritisoivat hallitusta myös useiden muiden hlbti-ihmisten asemaan liittyvien hankkeiden viivyttämisestä tällä hallituskaudella. Myös eurooppalaisen hlbti-järjestön viime viikolla julkaiseman vertailun mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen on viime vuosina jämähtänyt Suomessa paikoilleen. Rainbow Europe -raportissa Suomi sijoittui vasta 17. sijalle.

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille lähetetyn avoimen kirjeen ovat allekirjoittaneet Sateenkaariperheet, Ihmisoikeusliitto, Regnbågsankan, Seta ja Trasek.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia