Uutiset

Into Kustannukselta uusi e-kirjapankki

Uusi sähkökirjasivusto tarjoaa ilmaisia resursseja kaikenlaisille toimijoille Suomessa ja maailmalla.
(Kuva: Into-eBooks.com)

Helsinkiläinen pienkustantamo Into Kustannus on virallisesti avannut uuden e-kirjasivuston lukijoille, järjestöille, kirjailijoille, akateemisille instituutioille, lukijoille ja aktivisteille ympäri maailmaa.

Vuoden 2011 alusta asti kehitteillä olleessa Into-ebooks.com -kirjapankista löytyy 180 ilmaisen teoksen lisäksi riippumattomien kustantajien kansainvälinen e-kirjakauppa, jossa myydään kauno- ja tietokirjallisuutta monista eri aiheista.

"Sivusto pyrkii olemaan avoin, vaihtoehtoinen ja vuorovaikutuksellinen e-kirja-alusta. Tavoitteena on tukea eri itsenäisten toimijoiden kehitystä jakamalla päivittyvää, runsasta ja kohdennettua valikoimaa sähkökirjallisuudesta", sanoo Into Kustannuksen Milla Karppinen.

Sivustolta on tehty yli 7000 tähän mennessä latausta, sekä suomen että englannin kielellä.

Myös ilmainen suomenkielinen Maailman kirjasto-osio keskittyy keräämään yhteen monipuolisia julkaisuja, joita järjestöt ja riippumattomat kustantajat tuottavat.

Into‐eBooks.com-sivua ylläpitää Into Kustannus ja sivujen ilmaismateriaalia kerää Ympäristö ja kehitys ry. Ympäristö ja kehitys ry on saanut materiaalin keräämistä varten Ulkoministeriön tiedotustukea.

Into Kustannus on myös maailma.net-sivustoa julkaisevan Suomen OneWorld-yhdistyksen taustajärjestö.

mediainternettieto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Ylös nostetussa kädessä oleva kyltti, jossa lukee Black Lives Matter.

Kukaan ei tiedä, miten paljon viharikoksia Suomessa tapahtuu, sillä aina niitä eivät tunnista edes uhrit itse – Uusi sähköinen työkalu kerää tietoa

Vain pieni osa viharikoksista ilmoitetaan poliisille, ja siksi niistä tiedetään vain vähän. Anti-Racist Forum -järjestössä kehitetään nyt matalan kynnyksen raportointityökalua osana oikeusministeriön hanketta. ”Jotkut kokevat häirintää päivittäin. Silloin voi käydä niin, että siihen tottuu”, kertoo koordinaattori Akunna Onwen.
Seinämaalaus sotilaista tähtäämässä naista Betlehemissä.

Sopimus kuin sopimus, palestiinalaiset häviävät aina

Israel ja Arabiemiirikunnat ilmoittivat eilen solmivansa diplomaattisuhteet. Osana sopimusta Israel hylkäsi ainakin toistaiseksi suunnitelmansa liittää osia miehitetystä Länsirannasta itseensä. Palestiinalaisilla näyttää kuitenkin olevan enää vain hävittävää, kirjoittaa Teija Laakso.
Suomen lippu lipputangossa.

Valtiovarainministeriön budjettiesitys: Kehitysyhteistyöhön ensi vuonna lisää rahaa

Koronapandemian aiheuttamista talousongelmista huolimatta Suomen kehitysyhteistyövaroihin esitetään lisäystä ensi vuonna. ”Kehitysyhteistyön riittävä rahoittaminen on paitsi maailman köyhimpien ihmisten, myös suomalaisten etu”, kiittelee Fingon kehityspolitiikan asiantuntija Niina Tenhio.
Rivi lapsia pesemässä käsiään hanojen alla.

Raportti: 43 prosenttia maailman kouluista on ilman käsienpesumahdollisuutta

Kouluja avataan koronasulun jälkeen, mutta etenkin vähiten kehittyneissä maissa viruksen leviämistä on vaikea estää, koska käsienpesumahdollisuutta ei ole.
Laiva satamassa.

Järjestöjen uusi meripelastusalus aloittaa Välimerellä – ”Tavallisten ihmisten yhteinen vastalause EU:n rasistiselle politiikalle”

Välimeri on ollut koronaviruksen ja viranomaisten toimien takia aikoina tyhjä pelastusaluksista. Nyt Lääkärit ilman rajoja ja Sea-Watch ovat laskemassa liikkeelle uuden aluksen.