Uutiset Eläinten oikeudet

Intia luopuu kotitaloustavaroiden eläinkokeista

Eläinkokeista luopumisen puolesta kampanjoinut Intian PETA kertoo saaneensa asialleen tukea nimekkäiltä intialaispoliitikoilta.

Kotitaloustavaroiden pakollinen testaaminen eläimillä loppuu Intiassa, raportoi eläinoikeusjärjestö PETA. Intia on nyt toinen eläintestauksen kotitaloustavaroiden kohdalla luopunut valtio Israelin jälkeen.

Intian standardisoimisvirasto päätti viime viikolla, että aiemmin pakolliset eläimillä tehdyt ihonärsytystestit korvataan jatkossa eläinkokeettomilla vaihtoehdoilla. Ratkaisu koskee puhdistus- ja pesuaineita sekä niiden ainesosia. Kosmetiikan eläinkokeet Intia kielsi viime kesänä.

Eläinkokeista luopumisen puolesta kampanjoinut Intian PETA kertoo saaneensa asialleen tukea myös muilta järjestöiltä sekä nimekkäiltä intialaispoliitikoilta kuten hallituspuolueen ja pääoppositiopuolueen johtajilta.

"Loppu julmille, epäluotettaville eläinkokeille kosmetiikassa ja kotitaloustavaroissa on vihdoin tullut, kiitos kansanedustajien, julkisuuden henkilöiden ja tavallisten kansalaisten, jotka auttoivat Intian PETAa aikaansaamaan tämän historiallisen muutoksen", järjestön tieteellinen neuvontantaja Chaitanya Koduri toteaa.

Päätöksen tehneessä standardoimisviraston valiokunnassa PETAa edustanut Koduri sanoo järjestönsä seuraavana tavoitteena olevan myös ulkomailla tuotettujen eläintestattujen tuotteiden myyntikielto Intiassa. EU:ssa vastaavanlainen kielto asetettiin voimaan viime keväänä.

Eläinten oikeudet politiikkaaktivismikuluttamineneläimet Intia

Lue myös

Etelä-Sudanissa vapautettiin lapsisotilaita

Vapautuksesta huolimatta maassa rekrytoidaan lapsia yhä aseistettujen ryhmien riveihin, varoittaa Unicef.

Jättimäinen norsujensiirto Malawissa

Uhanalaiset norsut saavat oman suojelualueen. Aluetta suojellaan yhteistyössä paikallisten kanssa ja sen uskotaan suojaavan norsuja salametsästykseltä.

Näkökulma: Milloin eläin voi hyvin?

Oleellista on sallia eläinten olla eläimiä, kirjoittaa Sari Salminen.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nainen lähikuvassa

Ihmiskunta on aina kertonut tarinoita – Jamaikalainen kertojalegenda Amina Blackwood Meeks uskoo, että tarinoilla voi olla rooli myös globaalien ongelmien ratkomisessa

Suullista tarinankerrontaperinnettä on viime vuosina alettu elvyttää ympäri maailman. Jamaikalainen Amina Blackwood Meeks uskoo, että tarinoiden avulla ihmiset voivat oppia ymmärtämään moninaisuutta paremmin.
Mies puolilähikuvassa

Afganistanin sodassa viime vuonna yli 10 000 siviiliuhria

Afganistanin konfliktissa kuolleiden ja haavoittuneiden määrä oli viime vuonna kuudetta vuotta peräjälkeen yli 10 000, kertoo YK. Samaan aikaan neljännes väestöstä tarvitsee humanitaarista apua.
Nuoria istumassa riveissä muovituoleilla

Afrikan kehityspankki kehottaa maanosan maita parantamaan koulutustasoa – Peruskouluun satsataan keskimäärin vain 485 euroa per oppilas

Afrikkalainen koulu ei ole muuntunut vastaamaan tulevaisuuden taitojen tarvetta, linjaa tuore raportti. Tämä heikentää myös talouskasvun mahdollisuuksia.
Opiskelijoita luentosalissa

Tuore tutkimus paljastaa afrikkalaisnuorten ”afro-optimismin” – Uusi sukupolvi koostuu yrittäjähenkisistä diginatiiveista, jotka luottavat tulevaisuuteen

Yli 4 000 afrikkalaisnuoren haastatteluihin perustuvan tutkimuksen mukaan afrikkalaisnuoret uskovat maanosan tulevaisuuteen ja kykyynsä ratkoa ongelmat. Toisaalta myös epävarmuutta on paljon.
Viljelijät kyntävät peltoa lehmien vetämien aurojen avulla

Ilmastonmuutos heikentää Intian taloutta – Tuottavuus laskee, kun kuumuus estää työnteon

Intian talous nojautuu ruumiilliseen työhön, mutta vuonna 2050 maassa saattaa olla niin lämmintä ja kosteaa, että 30 prosenttia valoisan ajan työtunneista menetetään.