Ihmisoikeusliitto: Rasisminvastainen työ kaipaa tehokkaampia välineitä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ihmisoikeusliitto: Rasisminvastainen työ kaipaa tehokkaampia välineitä

Rasismin- ja syrjinnän vastaisen työn haasteena on löytää yhä parempia välineitä niiden ryhmien tavoittamiseksi, jotka asennemuutosta kaipaavat, todettiin rasisminvastaisen Rasmus-verkoston vuosikokouksessa. Kokouksessa myös päätettiin yksimielisesti, että Ihmisoikeusliitto koordinoi verkostoa jatkossakin.

”Rasisminvastaisen työn heikkoutena on usein se, että yleensä pappi saarnaa seurakuntalaisilleen”, Romaniasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Sarita Friman harmitteli alustuksessaan rasisminvastaisen RASMUS-verkoston perjantaina Helsingissä pidetyssä seminaarissa. Rasismin- ja syrjinnän vastaisen työn haasteena onkin löytää yhä parempia välineitä niiden ryhmien tavoittamiseksi, jotka asennemuutosta kaipaavat. RASMUS-verkoston vuosikokouksen yhteydessä järjestetyn seminaarin päätavoitteena oli tänä vuonna yhdessä kartoittaa välineitä ja toimintamalleja, joilla arkipäivän rasismiin voitaisiin tehokkaammin puuttua. Friman painotti, että rasismin kohteeksi joutuneelle on entistä paremmin tiedotettava omista oikeuksistaan. Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen puolestaan otti puheessaan esille sen, että vaikka pelkästään lainsäädännöllä ei voidakaan rasismia poistaa, niin lailla yhteiskunta antaa kuitenkin selkeän viestin siitä, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei.

Verkoston vuosikokous päätti yksimielisesti, että RASMUSta koordinoi jatkossakin Ihmisoikeusliitto ja koordinaattorina jatkaa liiton projektipäällikkö Aysu Shakir.

RASMUS on valtakunnallinen, laajapohjainen rasisminvastainen verkosto, joka kokoaa yhteen eri tahoja, kuten kansalaisjärjestöjä, maahanmuuttajayhdistyksiä, työmarkkinajärjestöjä, viranomaisten edustajia ja tutkijoita. Verkosto on avoin kaikille kiinnostuneille. RASMUS seuraa rasismiin ja monikulttuurisuuteen liittyviä kysymyksiä Suomessa ja kansainvälisesti sekä muun muassa edistää maahanmuuttajien vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia