Hollanti kieltää turkistarhauksen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hollanti kieltää turkistarhauksen

Turkistarhaus tulee loppumaan maassa vuoteen 2024 mennessä.

Hollannin senaatti on äänestänyt turkistarhauksen lopettamisen puolesta. Maa on jo aikaisemmin kieltänyt kettujen ja chinchillojen tarhaamisen, mutta nyt hyväksytty laki tulee lopettamaan turkistarhauksen maasta kokonaan vuoteen 2024 mennessä.

Alkuperäisessä lakiehdotuksessa tarhaus piti kieltää vuoteen 2018 mennessä, mutta senaatti kumosi ehdotuksen vedoten tarhaajille aiheutuviin taloudellisiin ongelmiin. Hyväksynnän saaneessa laissa elinkeinon lopettamisen takarajaa venytettiin ja lisäksi 28 miljoonaa euroa varattiin tarhaajien korvauksiin elinkeinon lopettamisesta.

Hollanti on Tanskan ja Kiinan jälkeen maailman kolmanneksi suurin minkinnahkan tuottaja. Maa on tuottanut markkinoille vuosittain kuusi miljoonaa minkinnahkaa. Hollannin eläinoikeusliike onkin kiittänyt senaatin päätöstä.

Myös Suomessa eläinsuojelujärjestöt ovat kampanjoineet turkistarhauksen lopettamisen puolesta. Suomen historian ensimmäinen kansalaisaloitteella toteutettu lakiehdotus tarhauksen lopettamisesta keräsi tänä syksynä lopulta 70 000 nimeä. Aloite menee eduskunnan käsiteltäväksi ensi vuonna.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia