Hallitus selvittää uusiutuvan energian riskit | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hallitus selvittää uusiutuvan energian riskit

Ympäristöhaitat voidaan välttää, kun niiden riskit tunnistetaan mahdollisimman varhain, sanovat ministeriöt.

Uusiutuvan energian mahdolliset ympäristöhaitat ja -riskit voidaan välttää, kun ne tunnistetaan mahdollisimman varhain, todetaan kolmen ministeriön valmisteilla olevassa selvityksessä.

Ympäristöministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön teettämä selvitys kokoaa yhteen uusiutuvan energian tuotannon ja käytön ympäristövaikutuksia koskeva tutkimustietoa sekä arvioi mahdollisia riskejä.

Vuoden 2013 loppuun mennessä valmistuvassa selvityksessä ovat arvioitavana metsähake, tuulivoima, liikenteen biopolttoaineet, vesivoima, biokaasu, peltobiomassat, pelletit, lämpöpumput, kierrätyspolttoaineet sekä aurinkolämpö- ja sähköjärjestelmät.

EU:n ilmasto- ja energiapoliittiset tavoitteet edellyttävät uusiutuvan energian käytön lisäämistä.  Suomessa uusiutuvan energian osuutta energian loppukulutuksesta suunnitellaan lisättävän 28 prosentista 38 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Selvityksessä tarkastellaan uusiutuvien energialähteiden ympäristövaikutuksia muun muassa ilmastonmuutokseen, happamoitumiseen, rehevöitymiseen ja otsonikatoon.

Myös melu -ja maisemahaitat, esteettiset haitat sekä terveysvaikutukset otetaan huomioon. Lisäksi selvityksessä verrataan uusiutuvien ja uusiutumattomien energialähteiden mahdollisia haittoja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia