FAO: Maitotuotteet apuun taistelussa nälkää vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

FAO: Maitotuotteet apuun taistelussa nälkää vastaan

Maidon ja maitotuotteiden paremmalla hyödyntämisellä voitaisiin parantaa satojen miljoonien köyhien ravitsemustilannetta, sanoo YK-järjestö.

Maidon ja maitotuotteiden paremmalla hyödyntämisellä voitaisiin parantaa satojen miljoonien köyhien ravitsemustilannetta ja elintasoa ympäri maailman, todetaan YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n raportissa.

FAO:n mukaan proteiinia, rasvaa ja hivenaineita sisältävillä maitotuotteilla on erityisen suuri merkitys aliravitsemuksen vastaisessa kamppailussa globaalissa etelässä, jossa köyhien ruokavalio koostuu pääosin tärkkelyksestä ja viljakasveista.

Järjestö kehottaa hallituksia investoimaan kehitysohjelmiin, jotka auttavat köyhiä perheitä pitämään maitoa tuottavia kotieläimiä.

"Pienen mittakaavan maitotaloudesta on erityisen paljon hyötyä köyhille kotitalouksille, koska siitä saadaan sekä ravinteita että säännöllisiä tuloja. Siinä, missä maanviljelystä saadaan tuloja kerran tai kahdesti vuodessa, maitoa tuotetaan ja myydään päivittäin, jolloin saadaan rahaa ruokaan, tarvikkeisiin, vaatteisiin ja koulutukseen", FAO:n Anthony Bennett toteaa.

FAO:n mukaan lehmien, vuohien ja lampaiden lisäksi maataloudessa olisi mahdollista hyödyntää paremmin myös muita maitoa tuottavia elämiä. Esimerkiksi Etelä-Amerikan vuoristoalueilla elävät ihmiset voisivat käyttää laamoja ja alpakoita maidontuotantoon, raportissa ehdotetaan.

Maitotuotteiden kulutuksen odotetaan kasvavan globaalissa etelässä neljänneksellä vuoteen 2025 mennessä. Raportissa todetaan, että nopeasti lisääntyvällä eläintuotteiden tuotannolla ja kulutuksella on myös haitallisia vaikutuksia, kuten lisääntyvä maan ja veden tarve sekä kasvavat kasvihuonekaasupäästöt.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia