Euroopan heikko talouskasvu kurittaa siirtolaisten rahalähetyksiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Euroopan heikko talouskasvu kurittaa siirtolaisten rahalähetyksiä

Perinteisesti siirtolaisten rahalähetykset ovat kasvaneet vauhdilla, mutta tänä vuonna on luvassa hiljenemistä, Maailmanpankki varoittaa.

Siirtolaisten kotimaihinsa lähettämien rahalähetysten kasvu hidastuu tänä vuonna reippaasti Euroopan heikon talouskasvun, Venäjän talousongelmien sekä euron ja ruplan heikkenemisen takia, varoittaa Maailmanpankki.

Pankin tuoreimman katsauksen mukaan kehitysmaiden rahalähetykset kasvavat tänä vuonna vain 0,9 prosenttia, globaalisti kasvu on 0,4 prosenttia. Kasvu on hitainta sitten finanssikriisin alun vuosina 2008–2009.

Katsauksen mukaan rahalähetykset Eurooppaan ja Keski-Aasiaan jopa pienenevät tänä vuonna. Ensi vuonna rahalähetykset kasvavat globaalisti kuitenkin 4,1 prosenttia 610 miljardiin dollariin eli noin 569 miljardiin euroon.

Vuonna 2014 siirtolaiset lähettivät rahaa kotimaihinsa yhteensä 583 miljardin dollarin eli noin 544 miljardin euron arvosta. Summa on yli kaksi kertaa enemmän kuin virallinen kehitysapu.

Eniten siirtolaisia on Yhdysvalloissa, Saudi-Arabiassa, Saksassa, Venäjällä ja Arabiemiraateissa. Viisi eniten rahaa saavaa maata ovat Intia, Kiina, Filippiinit, Meksiko ja Nigeria.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia