EU:lta jälleen sanktioita Syyrialle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU:lta jälleen sanktioita Syyrialle

Syyrian hallituksen turvallisuusjoukot ovat jälleen käyttäneet väkivaltaa mielenosoitusten kukistamiseksi.

Syyrian hallituksen turvallisuusjoukot ovat jälleen käyttäneet väkivaltaa viime viikonlopun mielenosoitusten kukistamiseksi Haman kaupungissa, uutisoi Kehys ry. Sekä EU että YK tuomitsevat hallituksen siviilejä kohtaan käyttämän väkivallan.

EU on jo aiemmin heinäkuussa asettanut sanktioita Syyrialle, kun hallitus pitkin kevättä kukisti rauhanomaisia mielenosoituksia väkivaltaisesti. Tällä kertaa EU:n lisäsanktiot Syyrialle kattavat muun muassa matkustuskieltoja maata johtaville henkilöille.

Neljä kuukautta kestäneet mielenosoitukset ja levottomuudet ovat vieneet jo 2 000 ihmisen hengen, viime viikonlopun väkivaltaisuuksissa kuoli yli sata. Presidentti Bashar Al-Assad on luvannut toteuttaa Syyriassa demokraattisia uudistuksia, mutta edistystä ei ole tapahtunut, vaan opposition äänet tukahdutetaan edelleen väkivallalla. EU-komissio vaatii väkivaltaisuuksien lopettamista ja mielipidevankien pikaista vapauttamista.

Myös YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsee Syyrian ihmisoikeusrikkomukset ja voimankäytön siviilejä vastaan. Neuvosto kehottaa kuitenkin kaikkia osapuolia toimimaan maltillisesti ja pidättäytymään kostotoimista, kuten iskuista valtion laitoksiin. Elokuun alussa kokoontunut neuvosto ilmaisi myös sitoutumisensa Syyrian suvereniteetin, itsenäisyyden ja alueellisen koskemattomuuden puolesta sekä kehotti Syyrian hallitusta toteuttamaan lupaamansa poliittiset muutokset.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia