EU haluaa vihreän talouden tiekartan alulle Riossa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU haluaa vihreän talouden tiekartan alulle Riossa

EU aikoo toimia suunnannäyttäjänä Rion kestävän kehityksen konferenssissa kesäkuussa.

EU:n ympäristöneuvosto on päässyt sopuun siitä, mitä on EU:n agendalla YK:n kestävän kehityksen konferenssissa, kertoo Kehys ry.

Ympäristöneuvosto painottaa päätöslauselmassaan tarvetta ottaa käyttöön vihreän talouden tiekartta, joka sisältäisi selkeät kansainväliset sitoumukset ja aikataulun niiden toimeenpanemiseksi. Lisäksi ympäristöministerit vaativat köyhyyden vähentämisen tavoitteen asettamista keskustelujen keskiöön.

EU aikoo toimia Riossa suunnannäyttäjänä ja tukea kestävän kehityksen tavoitteiden asettamista YK:n vuosituhattavoitteiden rinnalle.

Ympäristöneuvoston tapaamisessa ei sen sijaan päästy yksimielisyyteen EU:n tiekartasta kohti vähähiilistä Eurooppaa, sillä Puola vastustaa strategiaa.

EU on ajanut vähähiiliseen talouteen siirtymistä tarkoituksenaan vähentää 80 prosenttia päästöjään vuoteen 2050 mennessä. Sekä Suomen ympäristöministeri Ville Niinistö että EU:n ilmastokomissaari Connie Hedegaard ovat ilmaisseet pettymyksensä Puolan päätökseen olla sitoutumatta komission laatimaan esitykseen.

YK:n kestävän kehityksen konferenssi järjestetään kesäkuussa Rio de Janeirossa. Kokouksen asialistalla on muun muassa vihreä talous kestävän kehityksen ja köyhyyden vähentämisen näkökulmasta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia