Ebolan sulkemat koulut auki Liberiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ebolan sulkemat koulut auki Liberiassa

Guineassa päästiin kouluun viime kuussa. Liberiassa UNICEF työskentelee taudin kurissa pitämiseksi Guinean kokemusten pohjalta.

Koulut ovat alkaneet avata oviaan Liberiassa, jossa ebola on pitänyt oppilaitokset kiinni seitsemän kuukautta, kertoo YK:n lastenjärjestö UNICEF.

"Emme odota kaikkien koulujen avautuvan välittömästi. Tyypillisesti kestää noin kuukauden ennen kuin suurin osa lapsista käy jälleen koulua. Sinä aikana viranomaiset tekevät töitä, jotta olosuhteet olisivat mahdollisimman turvalliset", kommentoi järjestön Keski- ja Länsi-Afrikan aluejohtaja Manuel Fontaine.

Viiden miljoonan lapsen opinnot keskeytyivät kolmessa pahiten ebolasta kärsivässä maassa viime syksynä. Esimerkiksi Liberiassa kuukausia pois kouluista olleet lapset ovat koulunkäynnin sijaan vain leikkineet, kerjänneet tai menneet töihin. Pelkona on, että moni ei palaa kouluun, koska perheiden tulot ovat epidemian seurauksena laskeneet.

Ebolan kurittamassa Guineassa päästiin takaisin kouluun jo viime kuussa. Koulua käy nyt 85 prosenttia niistä lapsista, jotka osallistuivat opetukseen ennen epidemiaa. Sierra Leonessa opetuksen on määrä jatkua maaliskuussa.

Guineassa lasten on pestävä kätensä ennen tunneille tuloa, ja myös heidän lämpönsä mitataan. Samaa aiotaan soveltaa myös Liberiassa, UNICEF kertoo.

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti tammikuussa, että ebolan torjunnassa siirrytään toiseen vaiheeseen uusien tautitapausten vähennyttyä. Viimeisten parin viikon aikana uusien tapausten määrä on kuitenkin jälleen hieman noussut. Viimeisimpien tilastojen mukaan ebolatartunnan on saanut lähes 23 000 ihmistä, ja siihen on kuollut yli 9 100.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia