Britannian Amnesty välttyy toistaiseksi irtisanomisilta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Britannian Amnesty välttyy toistaiseksi irtisanomisilta

Ammattiliitto Uniten mukaan jopa 40 työpaikkaa on edelleen uhattuna organisaatiouudistuksen vuoksi.

Amnesty Internationalin Ison-Britannian toimiston irtisanomiset on toistaiseksi jäädytetty. Viikonloppuna järjestetyssä hätäkokouksessa Amnestyn jäsenistön selvä enemmistö äänesti ratkaisun puolesta, joka lykkää irtisanomisia ainakin seuraaviin neuvotteluihin asti.

Irtisanomisten taustalla on Amnestyn suunniteltu rakenneuudistus, jonka vuoksi Iso-Britannian osasto joutuisi jatkossa rahoittamaan kansainvälisiä toimintoja aiempaa enemmän ja samalla leikkaamaan omaa budjettiaan 2,5 miljoonalla punnalla. Tämä johtaisi työntekijöitä edustavan ammattiliitto Uniten mukaan 40 työpaikan menetykseen. Johdon mukaan kyse on 17 työpaikasta.

Ammattiliitto on näreissään myös siitä, että leikkauksia tehdään, vaikka järjestön talous on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

Työntekijät lakkoilivat asian vuoksi viime syksynä. Samaan aikaan myös Amnestyn kansainvälisen osaston työntekijät ovat kapinoineet uudistusta vastaan, sillä uusien aluekeskusten perustaminen ympäri maailmaa saattaa viedä työpaikkoja siltäkin.

Britannian osaston irtisanomisia käsitellään seuraavan kerran hallituksen kokouksessa helmikuun alussa. Telegraphin haastattelema Britannian Amnestyn edustaja sanoo, että järjestön tulojen kasvun käyttö uudistusten rahoittamiseen ei ole mahdollista.

Hän muistuttaa, että Amnestyn uudistuksesta päätettiin liikkeen sisällä demokraattisesti. Hänen mukaansa äänestyksen tulos otetaan kuitenkin huomioon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia