Applen alihankkijat maksavat yhä nälkäpalkkoja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Applen alihankkijat maksavat yhä nälkäpalkkoja

Taloudellisesti menestyvän Applen laitteita valmistetaan edelleen pienellä palkalla ja ala-arvoisissa työoloissa.

Hongkongilaisen SACOM-järjestön julkaiseman raportin mukaan Applen laitteita valmistetaan edelleen ala-arvoisissa työoloissa Foxconnin tehtailla Shenzhenin, Chengdun and Chongqingin alueilla.

SACOMin mukaan työntekijiät eivät saa ylityökorvauksia, palkkoja lasketaan väärin ja palkankorotuksia tasoitetaan kiristämällä tuotantovaatimuksia.

Työntekijät ovat myös saaneet myrkytyksiä Applen matkapuhelinten ja taulutietokoneiden kosketusnäyttöjen puhdistamiseen käytetyistä kemikaaleista. Myrkytysten uhrit odottavat yhä korvauksia sairastumisestaan.

”Samaan aikaan kun Apple raportoi 5,99 miljardin dollarin nettovoitosta ensimmäisellä vuosineljänneksellä, sen laitteita valmistavat työntekijät tekevät ylitöitä palkalla, jolla he tuskin tulevat toimeen”, sanoo Eettisen kaupan puolesta ry:n toiminnanjohtaja Heta Niemi.

Eettisen kaupan puolesta ry. on mukana kansainvälisessä makeITfair-kampanjassa, joka vaatii Applelta reilua ja läpinäkyvää tuotantoketjua. Kampanja haluaa myös Applen valvovan alihankkijoitaan, jotta ne maksaisivat työntekijöilleen kohtuullista palkkaa ja korjaisivat työolojen epäkohdat.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia