Teologian tohtoreita opetustehtäviin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Teologian tohtoreita opetustehtäviin

Ilmoittaja

Suomen Lähetysseura

Paikkakunta

Helsinki

Työsuhdetyyppi

Viimeinen hakupäivä

Suomen Lähetysseura on Suomen ev.lut. kirkon kansainvälinen toimija ja yksi ulkoministeriön kehitysyhteistyövarojen ohjelmatukea saavista kansalaisjärjestöistä. Lähetysseura on myös yksi Suomen suurimpia rauhantyötä tekeviä järjestöjä, joka työskentelee oikeudenmukaisuuden puolesta noin kolmessakymmenessä maassa Afrikassa, Aasiassa, Lähi-Idässä ja Latinalaisessa Amerikassa. Lähetysseura on työskennellyt jo 160 vuotta oikeudenmukaisemman ja inhimillisemmän maailman puolesta. Voit tutustua tarkemmin toimintaamme osoitteessa suomenlahetysseura.fi

Suomen Lähetysseura hakee teologian tohtoreita opetustehtäviin lukuvuodeksi 2021–2022.

Kiinnostaako teologisten aineiden opettaminen ulkomailla? Felm Theology -ohjelmamme tarjoaa mahdollisuuden lähteä vuodeksi määräaikaistyöhön yhteistyökirkkojemme teologisiin oppilaitoksiin Tansaniaan tai Etiopiaan.

Teologinen koulutus ja sen kehittäminen on aina ollut keskeistä Suomen Lähetysseuran työssä. Felm Theology -ohjelma vastaa kumppanikirkkojen tarpeeseen saada tohtoritason opettajia seminaareihinsa ja yliopistoihinsa, ja näin vahvistaa paikallista teologista osaamista. Vastavuoroisesti ohjelma laajentaa globaalien teologioiden näkökulmia myös Suomessa.

Avoimet opetustehtävät

  • Tumaini University Makumira, Tansania. Haemme Vanhan ja Uuden Testamentin eksegetiikan, missiologian tai dogmatiikan opettajaa. Teologiasta on mahdollista suorittaa kandidaatin-, maisterin- ja tohtorintutkinnot. Kampuksella on noin 3500 opiskelijaa, joista teologian opiskelijoita n. 200.
  • Mekane Yesus Seminary, Etiopia. Haemme Vanhan ja Uuden Testamentin eksegetiikan, sekä käytännöllisen teologian ja systemaattisen teologian opettajaa, erityisesti kristologiaan erikoistunutta. Myös muut pääaineet huomioidaan. Seminaarissa voi suorittaa tutkinnot teologiassa, hallinnossa ja johtamisessa sekä musiikissa. Teologiasta voi opiskella diploma, bachelor ja masters -tasoiset tutkinnot. Lähiaikoina alkaa myös tohtorintutkinto-ohjelma. Seminaari vastaa myös muiden Mekane Yesus-kirkon seminaarien ja raamattukoulujen opetuksen tasosta, joissa on maanlaajuisesti yhteensä n. 3000 opiskelijaa.

Edellytämme

  • teologian tohtorin tutkintoa
  • kokemusta kouluttamisesta yliopistossa
  • kirkollisen elämän ja työn tuntemusta
  • vahvaa englannin kielen taitoa
  • hyviä vuorovaikutustaitoja ja kulttuurista sensitiivisyyttä
  • sitoutumista kirkon kansainvälisen työn koulutuksen suorittamiseen soveltuvin osin
  • sitoutumista Lähetysseuran arvoihin ja toimintaperiaatteisiin

Kokemus seurakuntatyöstä luetaan eduksi.

Esimiessuhteet

Esimiehenä työsuhteeseen liittyvissä asioissa toimii kunkin työalueen aluepäällikkö. Työn sisällöllisissä asioissa työntekijä vastaa oppilaitoksen johdolle.

Hakeminen

Hae paikkaa 15.3.2020 mennessä täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa: https://esra.suomenlahetysseura.fi/rekry_home/homepage.aspx

Haastattelut järjestetään viikolla 14.

Lisätietoja tehtävistä:

teologinen asiantuntija Kati Kemppainen, puh +358 43 8244 389, ti 25.2. klo 12–15, ke 4.3. klo 9–12 tai ma 9.3. klo 12–15, tai sähköpostitse kati.kemppainen@felm.org