Kehitysyhteistyöpäällikkö | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehitysyhteistyöpäällikkö

Ilmoittaja

Suomen Lähetysseura

Paikkakunta

Helsinki

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

Lähetysseura on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Lähetysseura tekee lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä 24 maassa ympäri maailmaa. Voit tutustua tarkemmin toimintaamme osoitteessa www.suomenlahetysseura.fi.

Haemme nyt Kumppanuudet ja ohjelmat -osaston Varainhankinta ja ohjelmatuki – yksikköön toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen kehitysyhteistyöpäällikköä. 

Kehitysyhteistyöpäällikkö vastaa Lähetysseuran ulkoministeriön rahoittamasta kehitysyhteistyöohjelmasta. Hän on kokonaisvastuussa käynnissä olevaan kehitysyhteistyöohjelmaan (2022–2025) liittyvistä osa-alueista (mm. ohjelmatyön suunnittelu, seuranta, vuosiraportointi, evaluointi, riskienhallinta, talous ja koulutustoiminta).

Päällikkö vastaa myös vuonna 2026 alkavan Lähetysseuran kehitysyhteistyöohjelman suunnittelusta ja kehittämisestä. Päällikkö työskentelee tiiviisti muiden kehitysyhteistyötiimin ja muissa osastoissa työskentelevien työntekijöiden (mm. viestintä ja talous) ja ohjelmamaissa työskentelevien hankevastuussa olevien työntekijöiden kanssa.

Päällikkö vastaa ohjelmatasoon liittyvistä neuvotteluista ja yhteyksistä ulkoministeriön kansalaisyhteiskuntayksikön kanssa ja varmistaa, että kehitysyhteistyö noudattaa voimassa olevia kehityspoliittisia linjauksia ja ohjeistuksia. Hän osallistuu aktiivisesti kehityspolitiikan seurantaan, vaikuttamistyöhön ja verkostoitumiseen. 

Lähetysseuran kehitysyhteistyöohjelman kohderyhmiä ovat heikoimmassa asemassa olevat ja syrjityt ryhmät, erityisesti tytöt, naiset ja vammaiset henkilöt. Ohjelma toteutuu yhdeksässä ohjelmamaassa ja sen toteuttaa yli 20 yhteistyökumppania. Ohjelmasisällöissä korostuvat ilmastokestävyys, inklusiivinen koulutus ja vammaisten henkilöiden oikeudet.

Edellytämme 

 • Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa
 • Vahvaa kehitysyhteistyökokemusta kehittyvissä maissa
 • Hankehallinnon erinomaista tuntemusta, erityisesti ulkoministeriön rahoittamassa kehitysyhteistyössä 
 • Vahvaa osaamista taloushallinnosta ja budjetoinnista
 • Osoitettua kokemusta ihmisoikeusperustaisesta ohjelmatyöstä ja sen laadun kehittämisestä 
 • Kokemusta kehityspoliittisten suuntausten seuraamisesta ja niiden soveltamisesta ohjelmatyöhön
 • Osoitettua osaamista vaikuttamistyössä ja verkostoitumisessa  
 • Hyviä yhteistyö- ja neuvottelutaitoja sekä osaamista prosessien johtamisessa
 • Kokemusta ja kiinnostusta kirkkojen ja kansalaisjärjestöjen kanssa toimimisesta
 • Kulttuuri- ja uskontosensitiivinen työote
 • Hyvää englannin ja suomen kielen taitoa; muu kielitaito kuten ranska ja espanja katsotaan eduksi
 • Sitoutumista Lähetysseuran identiteettiin, arvoihin, strategiaan ja kokonaisvaltaiseen työnäkyyn 

Olet etsimämme henkilö, jos haluat vastata Lähetysseuran kehitysyhteistyöohjelman toteuttamisesta ja kehittämisestä. Olet vahva kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyöhallinnon ammattilainen. Sinulla on taito pitää kokonaisuudet kasassa ja pystyt organisoimaan yhteistyötä Lähetysseurassa ja sen kumppanuuksissa laadun parantamiseksi.  

Tarjoamme kiinnostavat työtehtävät ja näköalapaikan kansainvälisessä toimintaympäristössä. Viihtyisät toimitilamme sijaitsevat Länsi-Pasilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Työtä on mahdollista tehdä osittain myös etänä. 

Palkka tehtävässä sijoittuu välille 3 772,87–4 107,68€ ja määräytyy työtehtävän kannalta oleellisten työkokemusvuosien perusteella.

Työn aloitus on 1.3.2024 tai sopimuksen mukaan. 

Kiinnostuitko? Hae paikkaa viimeistään 25.2.2024 lähettämällä hakemuksesi ja ansioluettelosi rekrytointijärjestelmämme kautta osoitteessa https://ats.talentadore.com/apply/kehitysyhteistyopaallikko/mJROY9

Suomen Lähetysseura arvostaa toiminnassaan monimuotoisuutta ja toivomme hakijoita erilaisista taustoista.

Lisätietoja tehtävästä antaa Varainhankinta ja ohjelmatuki -yksikön päällikkö Eija Alajarva, sähköpostitse (eija.alajarva@felm.org) .

Suomen Lähetysseura on sitoutunut lasten ja nuorten turvaamiseen sekä suojeluun noudattaen lastensuojelun ohjeistuksia kaikessa toiminnassaan.