Kehitysministeri: "Suomi ei rahoita lähetystyötä" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehitysministeri: "Suomi ei rahoita lähetystyötä"

Suomen kehitysyhteistyövaroilla tuetaan homovastaisiakin kristillisiä järjestöjä, mutta kehitysministeri Heidi Hautala muistuttaa, että tukea ei myönnetä lähetystyöhön.

Suomen ulkoministeriön varoilla ei tueta kirkollisten järjestöjen lähetystyötä, muistuttaa kehitysministeri Heidi Hautala (vihr).

"Kirkolliset järjestöt saavat varoja vain kehitysyhteistyöhön. Kriteerit käydään läpi tarkkaan", Hautala  sanoi toimittajien taustatilaisuudessa tiistaina.

Ulkoministeriö on tukenut tai tukee monien konservatiivisten kristillisten järjestöjen kehitysyhteistyötä. Näihin kuuluvat esimerkiksi Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Lähetysyhdistys Kylväjä ja Patmos Lähetyssäätiö. Kaikilla on homovastaisia kantoja.

Aihe nousi pinnalle, kun Suomen Lähetysseura ilmoitti taannoin siunaavansa homoparin lähetystyöhön. Esimerkiksi Patmos Lähetyssäätiö on kritisoinut päätöstä.

"Jokainen Raamattua lukeva pystyy ilman yliopistokoulutustakin päättelemään, mitä Raamattu homoseksuaalisesta käyttäytymisestä opettaa", kirjoittaa järjestön raamatunopettaja Pasi Turunen blogitekstissään.

Utsjoen seurakunnan kirkkoneuvosto puolestaan on irtisanomassa yhteistyönsä Lähetysseuran kanssa, mutta järjestö on saanut myös tukea. Ylen mukaan osa kirkon uudistusmielisistä on ehdottanut, etteivät vanhoilliset järjestöt saisi julkista tukea lainkaan.

Esimerkiksi Helsingin seurakuntayhtymä veti tukia homovastaisilta järjestöiltä jo muutama vuosi sitten.

Hautala myönsi, ettei rajankäynti ole helppoa. Hän muistutti, että ulkoministeriö julkaisi viime vuonna eettiset ohjeet kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyötä varten.

"Niissä on syrjimättömyyden vaatimus."

Hautala kommentoi aiemmin Facebook-sivuillaan pitävänsä Lähetysseuran päätöstä lähettää homopari lähetystyöhön hyvänä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia