Malin väkivaltaisuudet pahentavat alueen ruokakriisiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Malin väkivaltaisuudet pahentavat alueen ruokakriisiä

Yli 300 000 ihmistä on joutunut pakenemaan Malin taisteluita.

Jo yli 340 000 ihmistä on joutunut pakenemaan hallituksen ja kapinallisten välisiä taisteluita Pohjois-Malissa.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinaatiotoimiston OCHAn mukaan maan sisällä on paennut noin 145 000 ihmistä, loput ovat muun muassa Burkina Fasossa, Mauritaniassa ja Nigerissä.

Järjestöt ja YK pyrkivät toimittamaan pakolaisille apua, mutta turvattomuus ja heikko infrastruktuuri vaikeuttavat toimintaa. Tarvittavasta avustusrahasta vain noin 44 prosenttia on saatu kasaan. 

Seuraukset ovat katastrofaaliset. Taudit leviävät leireillä, ruokapula pahenee, monet lapset ovat joutuneet jäämään pois koulusta ja heitä on värvätty aseistettuihin joukkoihin.

Malin konflikti vaikeuttaa myös muita Sahelin maita koettelevan ruokakriisin ehkäisemistä. Monet pakolaisia vastaanottavat maat kärsivät itsekin ruokapulasta. OCHA:n mukaan Burkina Fasossa pakolaisten ja paikallisten välille onkin syntynyt jo jännitteitä.

Yhteensä Sahelin alueella epävarmasta ruokaturvasta kärsii noin 15 miljoonaa ihmistä. Taustalla ovat kuivuus ja satojen epäonnistuminen. Esimerkiksi Nigerissä kuukausien varoitukset ovat Pelastakaa Lasten mukaan epäonnistuneet, ja alueella on nyt ryhdyttävä hätäaputoimiin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia