Clintonin säätiö rakensi Haitiin homeisia hurrikaanisuojia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Clintonin säätiö rakensi Haitiin homeisia hurrikaanisuojia

Bill Clintonin säätiön Haitiin rakennuttamissa hurrikaanisuojissa kärsitään kuumuudesta ja terveysongelmista.

Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin perustama hyväntekeväisyysjärjestö Bill Clinton Foundation on tukenut Haitia maanjäristyksen jälkeen rakentamalla maahan suojia, jotka ovat käyttäjille terveysriski.

Amerikkalaislehti The Nationin mukaan Clintonin säätiö lupasi rakentaa Haitissa sijaitsevaan Léoganen kaupunkiin hurrikaaninkestäviä suojia, jotka voisivat toimia myös kouluina. Rakennuksiin aiottiin rakentaa sähkögeneraattorit, vessat sekä vesi- ja sanitaatiopalvelut.

Kaupungissa kesäkuussa vierailleen The Nation-lehden toimittajan mukaan 20 trailerista on kuitenkin löytynyt monenlaisia ongelmia. Rakenteet ovat kehnot, trailereista on löytynyt hometta, sadevesi valuu sisälle ja kuumuus on niin kovaa, että osassa on pitänyt lopettaa koulunkäynti etuajassa.

Osa oppilaista ja henkilökunnasta on kertonut kärsivänsä päänsärystä tai silmien ärsytyksestä. The Nationin sekä tutkivaa journalismia tukevan The Nation Institute's Investigative Fund -hankkeen tutkimuksissa löydettiin yhden trailerin ilmasta formaldehydiä. Se voi aiheuttaa astmaa ja muita keuhkosairauksia, ja se on yhdistetty myös syöpään.

The Nationin mukaan trailerit on rakentanut Clayton Homes -niminen yhtiö, joka on rakentanut Yhdysvalloissa trailereita myös hurrikaani Katrinan tuhoamille alueille. Yhtiö on haastettu oikeuteen, koska trailereista löytyi formaldehydiä. Yhtiön omistusketju johtaa Warren Buffettiin, joka on yksi Clintonin säätiön perustaman Clinton Global Initiativen tärkeimmistä yksityisen sektorin jäsenistä. 

Clintonin säätiö on ilmoittanut lähettävänsä puolueettoman tutkijan selvittämään tilannetta ja on luvannut korjata mahdolliset puutteet.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia