Baher Kamal

Lapsia töissä pellolla

Lapsityö yleisintä maataloudessa

Maataloustyö voi sisältää lasten kannalta hyödyllisiäkin askareita, mutta samaan aikaan se voi olla myös vaarallista ja estää koulunkäynnin, sanovat YK-järjestöt.
Lääkemyyjiä Yaoundessa Kamerunissa

Uusilla antibiooteilla on kiire

WHO varoittaa, että lääkkeiden tutkimukseen ja kehitykseen on sijoitettava lisää rahaa tai palaamme aikaan, jolloin tavalliset tulehdussairaudet ja pienet leikkaukset olivat hengenvaarallisia.
Kolme naista ja pieni poika kävelevät Aleppon raunioiden keskellä.

Joka kymmenes Syyriassa paenneista palasi kotiin

Moni palaa suojellakseen omaisuuttaan ja uskoo, että taloudellinen tilanne on kotimaassa parantunut. Kotiinpalaajia on edelleen vähemmän kuin niitä, jotka joutuvat pakenemaan.
Hiekkainen merenranta.

Turismin pimeä puoli uhkaa lasten koskemattomuutta

Vilkastuneen matkailun kääntöpuolena on lisääntynyt lapsiseksiturismi, johon mitkään keinot eivät tunnu purevan. Teknologia on tehnyt matkailijoiden harjoittaman hyväksikäytön aiempaa helpommaksi.
Raunioituneita taloja, kolme naista ja lapsi Aleppossa Syyriassa.

Kaupunkisodat tuhoisia siviileille

Punaisen Ristin selvityksen mukaan viime vuosina Irakin ja Syyrian siviiliuhreista 70 prosenttia on kuollut kaupungeissa. Kaupunkisodat ovat erityisen tuhoisia, sillä niissä siviilit jäävät usein sotatoimien alle.
Alkuperäiskansa bhumian naisia Intiassa

Alkuperäiskansat ahtaalla Aasiassa

Alkuperäiskansoja käsittelevän raportin mukaan kaikissa Aasian maissa elää alkuperäisväestöä, mutta heidän oikeuksiaan poljetaan monin tavoin.

Ilmastoälyä Vietnamin maatalouteen

Äärisäiden tuhottua laajasti riisiviljelmiä, maa on alkanut monipuolistaa ruoantuotantoa ja maanviljelyä.

Kenia kieltää muovipussit

Pelkästään maan ruokakaupoissa jaetaan vuosittain 100 miljoonaa muovipussia, joista aiheutuu suurta tuhoa ympäristölle ja terveydelle.

Seksi on ihmiskaupan tuottoisin ala

Seksityöhön pakotettu nainen tuottaa riistäjälleen 90 000 euroa vuodessa, laskee Etyj.

Vesipula uhkaa Lähi-itää ja Pohjois-Afrikkaa

Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka saattavat muuttua asuinkelvottomiksi jo muutamassa vuosikymmenessä. Syynä on alueen makeavesivarastojen kutistuminen kolmannekseen aiemmasta.

YK julisti sodan merten muoviroskalle

YK:n #Cleanseas-kampanjan tavoitteena on saada valtiot ja yritykset vähentämään muovijätettä.

Pääsy miesten palkoille vie naisilta 170 vuotta

Vietnamissa vaatetehtaissa työskentelevät naiset ansaitsevat alle euron tunnissa, mutta heidän vaatteidensa ostajat kuuluvat maailman parhaiten palkattuihin.

Kuivuus pahin uhka Afrikan ruokaturvalle

Ilmastonmuutoksesta johtuvan kuivuuden takia moni viljelijä odottaa uutta kylvökautta tyhjin käsin. Kymmenet miljoonat afrikkalaiset ovat tällä hetkellä ruokaturvan varassa.

Ympäristöpakolainen joka sekunti

Tulvia, myrskyjä ja muita luonnonkatastrofeja pakenee yksi ihminen vuoden jokainen sekunti. Ympäristöpakolaisten määrä on suurempi kuin sotien ja konfliktien tuottamien pakolaisten, vaikka heistä puhutaan vähemmän.

El Niñon jälkeen kurittaa La Niña

Viime vuonna käynnistyneen sääilmiön El Niñon seuraukset olivat mittaushistorian voimakkaimpia. El Niñon hiivuttua uusi sääilmiö La Niña nostaa jo päätään.

Yli puolet pakolaisista elää kaupunkislummeissa

YK:n pakolaisjärjestö vetoaa yksityiseen sektoriin saadakseen katettua lähes puolen miljardin euron rahoitusvajeensa.

Ilmastonmuutos kurittaa Afrikkaa pahimmin

Esimerkiksi pula puhtaasta vedestä uhkaa 75–250 miljoonaa afrikkalaista, varoittaa Unep.

Liberian presidentti: Koulutus ja työ ennaltaehkäisevät monia ongelmia

Ellen Johnson-Sirleaf nousi tammikuussa ensimmäisenä naisena afrikkalaisen valtion presidentiksi. Köyhän Liberian saaminen raiteilleen vaatii presidentin mukaan panostusta koulutukseen ja työhön. Turvaamalla ihmisten hyvinvointi, voidaan ennaltaehkäistä konflikteja ja saada ihmiset pysymään kotimaassaan, hän huomauttaa.
Tilaa aihepiirin Baher Kamal RSS-syöte