TTIP-neuvottelut Yhdysvaltojen ja EU:n välillä

Trumpilaisen kauppapolitiikan uhkakuvia

Vapaakauppasopimuksia vastustaneen Donald Trumpin kausi ei tarkoita uuden, oikeudenmukaisemman kauppapolitiikan aikakautta, vaan todennäköisesti entistä itsekkäämpää ja lyhytnäköisempää kauppapolitiikkaa, kirjoittaa Marko Juutinen.

CETA – 2000-luvun vapaakauppasopimus?

EU:n ja Kanadan välisessä CETA-vapaakauppasopimuksessa ekologinen ja sosiaalinen kestävyys jää taloudellisten tavoitteiden varjoon, kirjoittaa Elina Mikola.

Vapaakaupan katteettomat lupaukset

Runsaat 20 vuotta sitten voimaan astuneen Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksen vaikutukset antavat aihetta uhmata vapaakaupan evankeliumia, kirjoittaa Lori M. Wallach.

Suuryhtiöiden sopimus

Euroopan unioni ja Yhdysvallat neuvottelevat vapaakauppasopimuksesta, joka voi lisätä suuryritysten valtaa ja heikentää kuluttajansuojaa, kirjoittaa Rita Dahl.

Järjestöt: TTIP-sopimus vaarantaa ruuan turvallisuuden

Järjestöt vetoavat EU-komissioon kirjeellä, jonka mukaan sopimus lisäisi riskiä geenimuunnellun ruuan joutumisesta EU-markkinoille.

Näkökulma: Sijoittajien tahdissa?

Taistelu transatlanttista vapaakauppasopimusta vastaan on vasta alkamassa, kirjoittaa Le Monde diplomatique -lehden päätoimittaja.

EU:n ja Yhdysvaltojen kauppasopimus arveluttaa

Kriitikot pelkäävät suuryritysten vaikutusta valtioiden toimintaan ja hyvinvointiin.

Suomalaistutkijat huolissaan TTIP-neuvotteluista

Yli 50 suomalaista yhteiskuntatieteilijää on allekirjoittanut vetoomuksen vapaakauppaneuvottelujen ehtojen uudelleenavaamisesta.

Professori: "TTIP-sopimus kaventaa väistämättä julkista valtaa"

Martti Koskenniemi ei ole vakuuttunut Euroopan komission perusteluista antaa lakimiespaneeleille oikeus päättää kansallisten parlamenttien lakien oikeudenmukaisuudesta.

Järjestö: Komissio pihtaa pahasti tietoja TTIP-neuvotteluista

EU on kuullut yli sadan yrityksen kantoja vapaakauppasopimuksesta, mutta suostuu paljastamaan tapaamisista vain mustaksi sensuroituja pöytäkirjoja, sanoo lobbausta seuraava järjestö.
Tilaa aihepiirin TTIP-neuvottelut Yhdysvaltojen ja EU:n välillä RSS-syöte