Yrittäjiä houkutellaan mukaan kehitysyhteistyöhön | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yrittäjiä houkutellaan mukaan kehitysyhteistyöhön

Suomen Yrittäjät kannustaa yrittäjiä lahjoittamaan rahaa pienyrittäjäkoulutukseen Etelä-Afrikassa. Vastineeksi yritykset saavat imagonkohotusta ja mahdollisesti uusia kauppakumppanuuksia.

Suomen Yrittäjät kannustaa jäseniään mukaan kehitysyhteistyöhön. Suomi-Etelä-Afrikka -seuran jo muutaman vuoden pyörinyt hanke ”Mikroyrittäjyyden edistäminen Etelä-Afrikassa” tarjoaa nyt suomalaisille yrityksille mahdollisuutta Etelä-Afrikasta. Hankkeessa ovat mukana Etelä-Afrikka-seuran ja Suomen Yrittäjien lisäksi myös Suomen lähetysseura ja Liikemiesten lähetysliitto.

“Hankkeen keskeisin toimintamuoto on eteläafrikkalaisten pienyrittäjien koulutus tiiviskursseilla. Tuleva yrittäjä oppii yrittämisen aakkoset laskimen käytöstä budjetointiin, liiketoimintasuunnitelman laatimiseen sekä yrityksen tulojen ja menojen hallintaan”, hankkeen projektipäällikkö, suurlähettiläs Tapani Brotherus kertoo.

Suomalaisia yrittäjiä houkutellaan mukaan hankkeeseen yhdeksänkymmenen tai yhdeksän sadan euron panostuksella, joilla luvataan kouluttaa vastaavasti kymmenen tai sata kotiäitiä yrittäjiksi mikro-MBA-kursseilla.

Vastineeksi sijoituksesta suomalaisyritykselle luvataan nimellinen tytäryritys Etelä-Afrikassa “ilman velvoitteita”, myönteisempää yritysimagoa ja hyvää mieltä.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen mielestä yrityskummihanke tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kiillottaa kilpeään.

“Suomalaiset yrittäjät ovat vahvasti mukana globalisaatiokehityksessä. Globalisaatioon liittyy yhteistyö myös kehittyvien maiden kanssa. Osallistumalla tähän hankkeeseen suomalaiset yrittäjät haluavat osoittaa pitävänsä kehitysapua tärkeänä”, Järventaus sanoo.

“Hankkeen kautta voi syntyä myös kauppa- ja yhteistyökumppanuuksia suomalaisille yrityksille. Tästä hyvänä esimerkkinä on kuuden eteläafrikkalaisen yrittäjän osallistuminen marraskuussa Helsingissä pidettäville kädentaitomessuille”, Järventaus lisää.

Yrityskummikampanja verkossa:

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia