YK:n turvaneuvosto käy seksuaalista väkivaltaa vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK:n turvaneuvosto käy seksuaalista väkivaltaa vastaan

YK:n turvallisuusneuvosto haluaa kitkeä sodankäynnin välineenä käytetyn seksuaalisen väkivallan ja rangaista siihen syyllistyneitä. Turvallisuusneuvosto vaatii seksuaalista väkivaltaa sodankäynnin

YK:n turvallisuusneuvosto haluaa kitkeä sodankäynnin välineenä käytetyn seksuaalisen väkivallan ja rangaista siihen syyllistyneitä. Turvallisuusneuvosto vaatii seksuaalista väkivaltaa sodankäynnin välineenä käyttävien nimiä julkisuuteen ja asianmukaisia rangaistuksia väkivallanteoista.

Turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa oli ajamassa 60 maata, myös Suomi. Mukana oli myös maita, joissa viime vuosina on koettu laajamittaista seksuaalisen väkivallan käyttöä sodankäynnin välineenä, kuten Liberia, Norsunluurannikko, Ruanda ja Kongon demokraattinen tasavalta.

Suunnitelmallisen seksuaalisen väkivallan käyttö konflikteissa on halpa, mutta pelottava ase, jonka tavoitteena on hiljentää naisjohtajia, tyhjentää luonnonvaroiltaan rikkaita alueita ihmisistä tai värvätä joukkoihin uusia jäseniä. Aseistetut ryhmät ottavat kohteikseen siviilejä ja levittävät kauhua koko väestöön raiskaamalla naisia ja miehiä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia