YK:n ihmisoikeustoimistolla edessä leikkauskuuri | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK:n ihmisoikeustoimistolla edessä leikkauskuuri

Ihmisoikeustoimisto tarvitsee yli 130 miljoonaa dollaria lisää rahaa, jotta kriisien hoitaminen onnistuu täysipainoisesti.

YK:n ihmisoikeustoimiston johtaja Navi Pillay on vedonnut lahjoittajiin ja kansainväliseen yhteisöön, jotta järjestön tälle vuodelle arvioitu yli 130 miljoonan dollarin budjettivaje saataisiin paikattua.

Varojen vähyys on pakottanut toimiston karsimaan jo nyt budjetistaan jo 12 prosenttia eli noin 17 miljoonaa dollaria sekä lopettamaan tai jäädyttämään 46 virkaa, sillä YK:n ihmisoikeustyön rahoitus on ollut alijäämäistä viimeiset kolme vuotta, YK sanoo.

Toimiston henkilökuntaleikkaukset vaikuttavat suoraan osaston kykyyn vastata muun muassa syrjintää, ilmastonmuutosta ja Hiv:tä koskeviin haasteisiin ja ihmisoikeusasioiden tukemiseen, Pillay sanoo.

Lahjoittajia on kehotettu huomioimaan tuen positiivinen vaikutus pitkällä aikavälillä, sillä ihmisoikeustyö perustuu usein pitkäjänteiseen ennaltaehkäisyyn, ja työ ei aina välttämättä näy julkisuudessa. Pillay huomautti myös, että lisälahjoitukset mahdollistaisivat puuttumisen useampiin ihmisoikeushaasteisiin ja samalla estää vaikeassa tilanteessa olevien maiden luisumaisen totaaliseen kriisiin.

"On järkyttävä paradoksi, että kriisiavun kerääminen on paljon helpompaa kuin kerätä varoja kriisien ehkäisemiseksi", Pillay totesi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia