YK:lta työryhmä edistämään kestävän kehityksen tavoitteita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK:lta työryhmä edistämään kestävän kehityksen tavoitteita

Työryhmän tehtävänä on laatia Riossa kesällä sovittuja kestävän kehityksen tavoitteita yleiskokouksen hyväksyttäväksi.

YK:n yleiskokous on perustanut työryhmän, jonka tavoitteena on viedä eteenpäin viime kesänä Rio+20 -kokouksessa sovittuja kestävän kehityksen tavoitteita. Työryhmän erityisenä tehtävänä on muotoilla tavoitteet helposti ymmärrettävällä ja helposti sovellettavalla tavalla, kertoo UN News Centre.

Jäsenmaat käsittelevät työryhmän esitystä istunnossaan ensi syyskuussa. Kun tavoitteet on hyväksytty, ne sisällytetään osaksi vuoden 2015 ja vuosituhattavoitteiden jälkeistä globaalin kehityksen ohjelmaa, YK kertoo.

Työryhmään kuuluu 30 jäsentä eri puolilta maailmaa, ja sen jäsenyys määräytyy alueellisesti kiertävien paikkojen mukaan.

"Kestävän kehityksen tavoitteet, jotka rakentuvat vuosituhattavoitteiden saavutuksille, ja koskevat kaikkia maita, voivat antaa valtavasti vauhtia kestävän kehityksen pyrkimyksille. Ne voivat samalla auttaa meitä käsittelemään asioita, jotka vaihtelevat köyhyyden vähentämisestä ja työpaikkojen luomisesta kiireellisiin asioihin, kuten talouden, sosiaalisten ja ympäristöllisten asioiden kohtaamiseen", sanoo YK:n talous- ja sosiaalisasioiden apulaispääsihteeri Wu Hongbo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia