YK-järjestöiltä yhteistyötä sukupuolisyrjinnän kitkemiseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK-järjestöiltä yhteistyötä sukupuolisyrjinnän kitkemiseen

UN Women ja ILO ryhtyvät poistamaan sukupuolisyrjintää ja sukupuolittunutta väkivaltaa työelämästä.

YK:n naisjärjestö UN Women ja kansainvälinen työjärjestö ILO ovat allekirjoittaneet yhteistyömuistion tasa-arvon edistämiseksi, sukupuolisyrjinnän poistamiseksi ja sukupuolittuneen väkivallan kitkemiseksi työelämässä, Suomen UN Women uutisoi.

UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet ylisti maanantaina ILO:n työkonferenssin yhteydessä Genevessä allekirjoitettua muistiota. "Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus todella edistää sukupuolten välisen tasa-arvon tavoitteita ja naisten voimaannuttamista sekä taata säällinen työ naisille globaalisti", Bachelet painotti.

UN Women haluaa nostaa keskusteluun työelämän tasa-arvosta ja syrjinnästä myös uusia tai tähän asti laiminlyötyjä syrjinnän alueita. Tällaisiksi Bachelet nimesi erityisesti seksuaalisen suuntautumisen johdosta tapahtuvan syrjinnän.

"Seksuaaliseen suuntautumiseen perustuva syrjintä aiheuttaa ahdistelua työpaikalla ja todellisia palkkaeroja", Bachelet sanoi.

Puheessaan työkonferenssille Bachlet muistutti, että sukupuolisen syrjinnän poistaminen työelämästä on paitsi ihmisoikeuskysymys myös viisasta talouspolitiikkaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia