Yhä useampi palestiinalainen kannattaa väkivallatonta vastarintaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yhä useampi palestiinalainen kannattaa väkivallatonta vastarintaa

Aseellisen voimankäytön kannatus on laskenut voimakkaasti palestiinalaisten keskuudessa, selviää mielipidetutkimuksesta.

Aseellisen vastarinnan ja raketti-iskujen kannatus palestiinalaisten keskuudessa on tipahtanut selvästi muutamassa kuukaudessa samalla kun väkivallattoman vastarinnan kannatus on lisääntynyt, selviää Jerusalemin media- ja viestintäkeskuksen tekemästä kyselystä.

Tutkimuksen mukaan jopa kahdeksan kymmenestä palestiinalaisesta kannattaa väkivallatonta vastarintaa, kuten mielenosoituksia ja boikottiliikettä, ja haluaa väkivallattoman vastarinnan lisääntyvän.

Vastaajien mielestä rauhanneuvottelut ja väkivallaton vastarinta ovat tällä hetkellä etusijalla Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin ratkaisemisessa.

Samalla aseellisen vastarinnan kannatus on palannut suurin piirtein samalle tasolle kuin ennen Israelin vuoden 2009 vaihteessa tekemää hyökkäystä Gazaan, jossa kuoli noin 1400 palestiinalaista. Tällä hetkellä joka neljäs palestiinalainen toivoo väkivaltaisen vastarinnan jatkuvan, ja alle puolet vastaajista kannattaa raketti-iskuja Gazasta Israelia vastaan.

Selvä enemmistö vastaajista halusi myös kilpailevien Fatah- ja Hamas-puolueiden sopivan riitansa, vaikka se johtaisi Israelin ja Yhdysvaltojen harjoittamiin sanktioihin. Molempia puolueita kritisoitiin siitä, etteivät ne tee tarpeeksi töitä sovinnon eteen, vaan ajavat omia etuja yhteisten sijaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia