Ydinvoiman riskit eivät pelota suomalaislobbareita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ydinvoiman riskit eivät pelota suomalaislobbareita

Säteilyturvakeskus on ollut mukana edistämässä ydinvoimaa muun muassa maanjäristysherkässä Chilessä, kirjoittaa Voima-lehti.

Suomi on edistänyt ydinvoimaa muun muassa maanjäristysherkässä Chilessä, kirjoittaa Kimmo Jylhämö Voiman verkkolehdessä Fifissä.

"Fukushimaan asti ydinvoimalobbaus porskutti voitosta voittoon ympäri maailman. Siinä sivussa on surffannut myös Säteilyturvakeskus, joka on myynyt ympäriinsä ajatusta turvallisesta ydinvoimasta", Jylhämö kirjoittaa.

Voima kritisoi jo vuonna 2006 Säteilyturvakeskusta (STUK) siitä, että keskus paremminkin edistää ydinvoimaa maailmalla kuin toimii säteilyturvaviranomaisena.

Vuodesta 2008 STUK on ollut mukana lobbaamassa ydinvoimaa muun muassa Chileen, Jylhämö kirjoittaa. Maa sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaalla, jolla tapahtuu 70-90 prosenttia maailman maanjäristyksistä.

STUKin mukaan se on ollut lähinnä mukana perustamassa riippumatonta ydinvoimaviranomaista Chileen. Keskus kuitenkin teki tarjouskilpailussa yhteistyötä suomalaisen Finpron kanssa. Finpro taas pyrkii edistämään suomalaista teollisuutta, myös ydinvoimateollisuutta, ulkomailla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia