WWF:n metsäohjelmassa "viherpesua" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WWF:n metsäohjelmassa "viherpesua"

Britannialaisen tutkimusryhmän mukaan Maailman luonnonsäätiön pandamerkkiä käytetään sademetsien tuhoamiseen.

Maailman luonnonsäätiö WWF antaa metsäyritysten käyttää panda-logoaan, vaikka ne tuhoavat uhanalaisia sademetsiä tai käyvät kauppaa laittomalla puulla, sanoo WWF:n metsäverkostoa tutkinut Global Witness -järjestö.

Järjestön mukaan WWF:n kansainvälisen vastuullisen puukaupan verkoston (GFTN) puutteelliset valvontamekanismit ja väljät jäsenyysvaatimukset tarjoavat yrityksille lukuisia porsaanreikiä jatkaa kestämättömiä puunhakkuuoperaatioita ja tukkikauppaa.

Järjestön selvityksen mukaan esimerkiksi malesialainen metsäyritys Ta Ann Holdings Berhad on ollut GFTN:n jäsen vaikka se on samaan aikaan kaatanut 20 jalkapallokentän verran sademetsää päivässä. Yrityksen toiminta on ollut WWF:n metsäohjelman sääntöjen mukaista, vaikka osa sen hakkaamasta metsästä kuuluu WWF:n orangien suojelualueeseen, Global Witness sanoo.

"On järkyttävää, että yksi maailman luotetuimmista luonnonsuojelujärjestöistä pitää hyväksyttävänä vastaanottaa rahaa tämänkaltaisilta yrityksiltä", Global Witness -järjestön metsäkampanjan johtaja Tom Picken toteaa.

Global Witness kehottaakin WWF:ää tekemään riippumattoman arvioinnin verkoston toiminnasta ja lisäämään läpinäkyvyyttä sen toiminnassa. GFTN on vastuussa lähes viidenneksestä maailman metsäkaupasta, ja siihen kuuluu 70 kansainvälistä metsäyritystä ja lukuisia puutuotteiden myyjiä. GTFN:n saa myös rahoitusta Yhdysvalloilta ja Euroopan unionilta.

WWF:n julkaiseman vastineen mukaan monet Global Witnessin väitteistä ovat harhaanjohtavia, mutta se lupaa tutustua järjestön kritiikkeihin huolella.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia