Wikipedia ilmaiseksi kännyköihin Afrikassa ja Lähi-idässä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Wikipedia ilmaiseksi kännyköihin Afrikassa ja Lähi-idässä

Mobiiliverkko-operaattori Orange aikoo avata ilmaisen tietosanakirja-verkkopalvelun.

Mobiilioperaattori Orange on ilmoittanut tarjoavansa avoimen tietosanakirja Wikipedian ilmaiseksi 70 miljoonalle asiakkaalleen Afrikassa ja Lähi-idässä.

Orangen ja Wikipedia Foundationin välinen sopimus vapauttaa asiakkaat datamaksuista verkkosanakirjaa selattaessa. Operaattorin tavoite on avata verkkopalvelunsa myöhemmin tänä vuonna.

"Wikipedia on tärkeä, yhteistä hyvää ajava palvelu. Haluamme sen olevan saatavilla ilmaiseksi niin monelle kuin mahdollista päätelaitteesta riippumatta," Wikipedian Sue Gardner totesi The Guardianille.

Palvelu avautuu aluksi 8 maassa, mutta laajenee myöhemmin tänä vuonna noin 20 maahan.

Moni paikallinen asiantuntija kuitenkin uskoo palvelun käyttöön vaadittavien älypuhelimien hinnan nousevan verkkopalvelun levikin esteeksi.

"Vaikka yhä useammilla on älypuhelin, on edelleen monia, joille se on liian kallis", Kenian tietoliikennelautakunnan puheenjohtaja Catherine Ngahu kertoi SciDev.net-uutispalvelulle.

Ongelmallisena nähdään myös paikallisten operaattoreiden kyky hallinnoida kasvavaa verkkoliikennettä.

Orangen yhteistyöhanke Wikipedian kanssa on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Sopimusta ei ole tehty yksinoikeudella, joten on odotettavissa että muutkin mobiilioperaattorit pääsevät sopimukseen palvelun välittämisestä lähiaikoina.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia