Wikileaksille porttikielto YK:n Wikileaks-konferenssiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Wikileaksille porttikielto YK:n Wikileaks-konferenssiin

Unicefin järjestämän konferenssin puhujalista tyrmistytti paljastussivuston työntekijöitä.

Paljastussivusto WikiLeaks on pettynyt YK:n kulttuurijärjestö Unescon käytökseen ja syyttää sitä sananvapauden loukkaamisesta.

Unesco järjesti Pariisin päämajassaan viime viikolla Wikileaksia, digitaalista mediaa ja Iso-Britannian tabloid-skandaaleja käsitelleen konferenssin, jonka puhujalistalle oli päässyt Wikileaksin mukaan vain sivustoa tunnetusti vastustavia henkilöitä. Wikileaksin edustajia ei kutsuttu puhumaan eikä heitä pyynnöistä huolimatta päästetty paikalle, järjestö sanoo.

WikiLeaks sanoo kokouksen vailla heidän puheenvuoroa olennaisesti loukanneen sivuston oikeutta mielipiteensä ilmaisemiseen ja puolustamiseen, ja väittää Unescon tietoisesti kääntäneen keskustelun Yhdysvaltojen eduksi.

WikiLeaks päätyi Yhdysvaltain mustalle listalle julkaistuaan satojatuhansia salaisiksi luokiteltuja sotilas- ja diplomaattisähkeitä vuonna 2010.

Unescon edustaja Ronald Kovenin mukaan konferenssin aihe ei kuitenkaan ollut WikiLeaks järjestonä, ja että järjestäjät olivat vain käyttäneet omia sananvapausoikeuksiaan konferenssipuhujien valinnassa.

WikiLeaksin perustaja Julian Assange kutsui tilannetta "orwellilaiseksi järjettömyydeksi, jota ei voi sanoin kuvata", ja on kutsunut ihmisiä valtaamaan Unescon.

Unesco on ennenkin pidättynyt kommentoimasta WikiLeaksiin liittyviä tapauksia, kuten vuoden 2010 verkkosotaa, jolloin pankkipalvelut jäädyttivät WikiLeaksin tukirahalähetykset.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia