Wikileaks: Afrikan johtajat karsastavat avun koordinaatiota | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Wikileaks: Afrikan johtajat karsastavat avun koordinaatiota

Yhdysvaltojen ja EU:n pyrkimykset koordinoida kehitysapua Kiinan kanssa herättävät närää eteläisen Afrikan poliittisessa johdossa, selviää Wikileaksin paljastuksista. Koordinaatio lisää afrikkalais

Yhdysvaltojen ja EU:n pyrkimykset koordinoida kehitysapua Kiinan kanssa herättävät närää eteläisen Afrikan poliittisessa johdossa, selviää Wikileaksin paljastuksista. Koordinaatio lisää afrikkalaisten diplomaattien mukaan avunantajien valtaa ja kaventaa Afrikan maiden itsemääräämisoikeutta.

Wikileaksin vuotamista tiedoista käy ilmi, että Kenian Kiinan-suurlähettilään Julius Ole Sunkulin ja eteläafrikkalaisen ministerin Dave Malcomsonin mukaan Euroopan unionin aiemmat yritykset muodostaa kolmikantayhteistyötä Kiinan, EU:n ja Afrikan maiden välillä kaatuivat Afrikan maiden painostukseen – "kolmikantaisessa" keskustelussa afrikkalaiset kun kokivat jäävänsä neuvottelujen ulkopuolelle.

Vuodetun sähkeen kirjoittaneen amerikkalaisdiplomaatin tulkinta on, että Afrikan maat pelkäävät, että länsi yrittää ajaa hyvää hallintoa avun ehdoksi Kiinan antamaan kehitysapuun.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia