Vain murto-osalla ihmiskunnasta internet-yhteys | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vain murto-osalla ihmiskunnasta internet-yhteys

Vaikka internet yleistyykin, keskimäärin yhdellä kolmesta aikuisesta maailmassa on kotonaan verkkoyhteys, kertoo Gallup.

Internet-yhteyksien määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina ja tällä hetkellä keskimäärin yhdellä aikuisella kolmesta maailmassa on kotonaan verkkoon yhdistetty tietokone, selviää Gallupin tekemästä tutkimuksesta. Vielä vuonna 2007 verkkoon pääsi kotonaan vain yksi viidestä aikuisesta.

Gallupin mukaan tuloksissa on kuitenkin maiden välillä merkittäviä eroja, sillä 41:ssä tutkimukseen osallistuneesta 148. maasta vain yhdellä kymmenestä aikuisesta oli internet-yhteys. 

Esimerkiksi Burundissa, Guineassa ja Madagascarissa vain alle prosentilla vastaajista oli internet kotonaan. Vastaavasti Ruotsissa, Singaporessa ja Tanskassa yli yhdeksällä kymmenestä on kotonaan verkkoyhteys. Suomi tuli vertailussa sijalle 15. 

Tutkimustuloksia voi kuitenkin vääristää yhtiön mukaan kysymyksenasettelu, joka ei paljasta esimerkiksi mobiililaitteiden tai työpaikalla käytettävien verkkotyöasemien määrää.

Gallupin mukaan internetin yleisyydessä on selvä ja merkittävä vaikutus yhteiskunnan sosiaaliselle ja taloudelliselle hyvinvoinnille. Mitä enemmän yhteyksiä on, sen helpompi ihmisten on seurata uutisia ja informaatiota ja myös käydä kauppaa verkossa, Gallup sanoo.

Samalla internet mahdollistaa tehokkaamman koulunkäynnin sekä kansalaisten osallistumisen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toimintaan, yhtiö toteaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia