Uusiutuva energia vahvassa kasvussa Euroopassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Uusiutuva energia vahvassa kasvussa Euroopassa

Vuonna 2011 yli 70 prosenttia kaikesta uudesta sähkökapasiteetista oli uusiutuvaa, sanotaan Euroopan tuulienergian keskusliiton selvityksessä.

Uusiutuvan energian teollisuus on vahvassa nousussa Euroopassa ja vuonna 2011 yli 70 prosenttia kaikesta uudesta sähkökapasiteetista oli uusiutuvaa, kertoo Euroopan tuulienergian keskusliitto EWEA:n uusi raportti.

Raportin mukaan varsinkin aurinkovoima ja tuulivoima ovat kasvussa. Lähes puolet kaikesta Euroopan uudesta sähkökapasiteetista oli aurinkovoimaa ja viidesosa tuulivoimaa. Samalla fossiilisien polttoaineiden käyttö lisääntyi mutta ydinvoiman määrä romahti Saksan päätettyä sulkea kaikki reaktorinsa.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan aurinkosähkö on parhailla alueilla jo lähes kilpailukykyistä ilman tukia ja tuulivoimalla pystytään tuottamaan nyt noin kuusi prosenttia koko Euroopan sähköstä. Järjestö kuitenkin pitää uusien hiilivoimaloiden avaamista huolestuttavana suuntauksena. Sen mukaan päästöoikeuden alhainen hinta ei riitä ohjaamaan investointeja pois fossiilisista riittävän vahvasti.

Uusiutuviin energialähteisiin perustuvan teollisuuden kasvaessa myös työllisyys alalla lisääntyy. Euroopan komission raportin mukaan vuoden 2010 aikana työllisyys alalla kasvoi neljänneksen käsittäen nyt yli miljoona työpaikkaa.

Euroopan komission tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian osuutta 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia