Uusia markkinoita Reilun kaupan raaka-aineille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Uusia markkinoita Reilun kaupan raaka-aineille

Uudet säännöt lisäävät mahdollisuuksia yhdistellä paikallisia raaka-aineita kehitysmaissa tuotettuihin Reilun kaupan raaka-aineisiin.

Reilun kaupan yhdistelmätuotteiden säännöt ovat muuttuneet, Uusien sääntöjen ansiosta on aikaisempaa helpompaa yhdistää paikallinen raaka-aine kehitysmaissa tuotettuihin Reilun kaupan raaka-aineisiin, Reilun kaupan edistämisyhdistys kertoo.

Yhdistelmätuotteita ovat esimerkiksi jäätelöt, jogurtit, virvoitusjuomat sekä leivonnaiset. "Sertifiointimerkki voidaan antaa tuotteelle, jonka painosta vähintään viidesosa on Reilun kaupan raaka-aineita", toiminnanjohtaja Janne Sivonen havainnollistaa.

Sivosen mukaan yhdistelmätuotteiden sääntöjen uudistuksella halutaan lisätä Reilun kaupan järjestelmän hyötyjä kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille avaamalla viljelijöiden tuottamille raaka-aineille uusia markkinoita.

Uudistus parantaa myös suomalaisen teollisuuden ja kaupan mahdollisuuksia tarjota kuluttajille tuotteita, jotka ovat sekä reiluja että suomalaisia. Mahdollista on, että Reilun kaupan tuotteiden määrä voi lisääntyä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia