Uusi kehitysministeri valittu | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Uusi kehitysministeri valittu

Uudeksi kehitysyhteistyöstä vastaavaksi ministeriksi on valittu sdp:n kansanedustaja Sirpa Paatero, 50.

Uudeksi kehitysyhteistyöstä vastaavaksi ministeriksi on valittu sdp:n kansanedustaja Sirpa Paatero, 50.

Kotkalainen Paatero on kolmannen kauden kansanedustaja. Hän on sdp:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja sekä eduskunnan talous- ja ympäristövaliokuntien jäsen.

Valinnasta kerrottiin Twitterissä puolueen eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokouksen jälkeen torstaina.

Kehitysministeri valitaan myös valtion omistajaohjauksesta vastaavaksi ministeriksi.

Kehitysministeri on tällä vaalikaudella jo kolmas. Alkuperäinen kehitysministeri, Heidi Hautala (vihr) joutui jättämään virkansa viime syksynä sen jälkeen, kun julkisuudessa oli ollut ristiriitaisia tietoja valtionyhtiö Arctia Shippingin aikomuksesta tehdä rikosilmoitus Greenpeacen aktivisteista Hautalan ohjeistuksen pohjalta.

Tilalle tulleen Pekka Haaviston (vihr) virka jäi alle vuoden mittaiseksi vihreiden ilmoitettua viime viikolla eroavansa hallituksesta sen ydinvoimalupapäätöksen vuoksi.

Kehitysyhteistyöjärjestöjen kannalta ministeri jatkuva vaihtuvuus aiheuttaa epävarmuutta ja turhautumista, totesivat järjestöt maailma.netille tällä viikolla.

Haaviston lisäksi hallituseron vuoksi paikkansa jätti ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr), jonka tilalle valittiin eilen kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen. Uudet ministerit nimitetään perjantaina

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia