USA hyväksyi ensimmäisen ydinvoimalan vuosikymmeniin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

USA hyväksyi ensimmäisen ydinvoimalan vuosikymmeniin

Kriitikot pelkäävät luonnonkatastrofeja ja kertovat syöpien lisääntymisestä.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat hyväksyneet ensimmäisen uuden ydinvoimalan rakentamisen yli kolmeenkymmeneen vuoteen.

Ydinvoimaloita ja ydinmateriaalien käyttöä säätelevän Nuclear Regulatory Commissionin (NRC) paneeli hyväksyi kahden uuden reaktorin rakentamisen jo olemassa olevaan Vogtlen ydinvoimalaan Georgiassa. 14 miljardin dollarin voimalat voisivat aloittaa toimintansa vuosina 2016 ja 2017.

Presidentti Barack Obaman ja muiden ydinvoiman kannattajien mukaan ydinvoiman lisääminen vähentää Yhdysvaltain riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja tuottaa energiaa luomatta päästöjä.

Päätös uusien reaktoreiden rakentamisesta on kuitenkin herättänyt myös kritiikkiä. Vastustajat ovat huolissaan varsinkin voimaloiden turvallisuudesta luonnonkatastrofien sattuessa. Uusien reaktorien vastustajien joukossa on myös Vogtlen voimalan lähiseutujen asukkaita, jotka kertovat syöpien yleistyneen alueella kahden ensimmäisen reaktorin käyttöönoton jälkeen.

Myös NRC:n puheenjohtaja Gregory Jaczko äänesti päätöstä vastaan. Hän viittasi Japanin viimevuotiseen Fukushiman ydinkatastrofiin, joka on saanut NRC:n arvioimaan, kestävätkö reaktorit luonnonkatastrofeja sekä antamaan suosituksia paremmasta turvallisuudesta. Jaczkon mielestään parannuksiin on kuitenkin sitouduttava ennen kuin laitokset alkavat toimia.

Yhdysvalloissa ei ole myönnetty uusien ydinreaktorien rakennuslupia sitten vuoden 1978 Three Mile Islandin onnettomuuden, jossa Pennsylvaniassa sijaitsevan ydinvoimalan reaktorin sydän suli osittain.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia