UN Womenin rahoitus vastatuulessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UN Womenin rahoitus vastatuulessa

Tasa-arvojärjestön maailmanlaajuinen rahoitus ei lisääntymisestä huolimatta ole noussut toivotulla tavalla.

Kolminkertaistettuaan tukensa YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenille Suomen valtio on noussut järjestön kymmenen merkittävimmän rahoittajan joukkoon. Järjestön resurssit ovat lisääntyneestä tuesta huolimatta edelleen tarpeisiin ja esitettyihin vaatimuksiin nähden vähäiset, sanoo Suomen UN Women.

Yksi UN Womenin perustamisen syistä oli naisten voimaannuttamiseen suunnattujen resurssien riittämättömyys. YK:n jäsenvaltiot hyväksyivät järjestön perustamisen yksimielisesti heinäkuussa 2010, jolloin myös määriteltiin sen toiminnan taloudelliset resurssit.

Järjestön maailmanlaajuinen rahoitus, joka tulee valtioiden, yritysten, järjestöjen ja yksityishenkilöiden vapaaehtoisista lahjoituksista, ei ole kuitenkaan noussut toivotulle tasolle. Järjestön mukaan sen on välttämätöntä laajentaa lahjoittajapohjaa ja saada jatkossa aikaan enemmän yhteistyötä yksityissektorin ja säätiöiden kanssa.

Järjestön strategian ja toimintasuunnitelman toteutuminen riippuu nyt siitä, pystytäänkö sille turvaamaan vakaa, monivuotinen rahoitus, Suomen UN Women sanoo.

Suomi kanavoi kuluvan vuoden aikaan järjestön työn tukemiseen kolme miljoonaa euroa kehitystyövaroja. Merkittävin UN Womenin tukijamaa on Espanja 25 miljoonalla dollarilla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia