Tutkimus: Talouskasvun tasa-arvo parantaa maiden muutosvalmiutta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkimus: Talouskasvun tasa-arvo parantaa maiden muutosvalmiutta

Suomi on kymmenentenä indeksissä, joka mittaa maiden kykyä selviytyä muutoksista, kuten luonnonkatastrofeista ja levottomuuksista.

Tasa-arvoinen tulonjako auttaa maita varautumaan yhteiskuntaa kohtaaviin muutoksiin, kuten luonnonkatastrofeihin, talousromahduksiin ja yhteiskunnallisiin levottomuuksiin, käy ilmi tuoreesta 127 maan muutosvalmiutta mittaavasta indeksistä.

Tilintarkastusjätti KPMG:n ja ajatushautomo Oxford Economicsin tekemässä indeksissä tarkastellaan talouskasvun tasa-arvon lisäksi esimerkiksi yritysten toimintaympäristöä sekä kansalaisyhteiskunnan vapautta ja vaikutusmahdollisuuksia keinoina valmistautua isoihin muutoksiin.

KPMG:n asiantuntijan Timothy Stilesin mukaan yhdeksän niistä maista, jotka pärjäävät tarkastelussa parhaiten talouskasvun tasa-arvoisuudessa, ovat myös koko indeksin 15:n kärjessä.

"Se lähettää selvän viestin siitä, että inklusiivisen kasvun edistäminen voi auttaa maita varustautumaan paremmin väistämättömään muutokseen", hän toteaa.

Raportin mukaan parhaiten muutosvalmiudessa ja inklusiivisessa kasvussa pärjäävät rikkaat maat, mutta se ei ole ainoa tekijä. Stilesin mukaan köyhätkin maat voivat kompensoida aukkoa esimerkiksi hyvällä hallinnolla, vahvalla sosiaalisella perustalla ja hyvällä bisnesympäristöllä. Siksi esimerkiksi Intia, Filippiinit, Indonesia ja Kambodža ovat indeksissä suhteellisen korkealla.

Indeksin kärjessä ovat Singapore, Sveitsi, Hong Kong, Norja ja Arabiemiraatit. Suomi on sijalla 10.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia