Tutkimus: Maailman väestö kasvaa luultua enemmän | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkimus: Maailman väestö kasvaa luultua enemmän

Maailmassa saattaa vuonna 2100 olla kaksi miljardia ihmistä enemmän kuin tähän asti on uskottu.

Maailmassa elää vuonna 2100 todennäköisesti noin 11 miljardia ihmistä, kaksi miljardia enemmän on aiemmin ennustettu, varoittavat Washingtonin yliopiston ja YK:n tutkijat uudessa ennusteessaan.

Maailman virallinen väestönkasvuennuste on viimeisten 20 vuoden ajan ollut, että maailman väestö kasvaa noin yhdeksään miljardiin ja saavuttaa huippunsa vuonna 2050.

Tutkijoiden tekemien uusien ennusteiden mukaan on kuitenkin olemassa 70 prosentin todennäköisyys, että maailman väestö ei saavutakaan huippuaan tällä vuosisadalla. Uusi ennuste on, että vuonna 2100 maailmassa on 9,6–12,3 miljardia ihmistä.

"Väestö on tavallaan pudonnut pois maailman agendalta, mutta se on hyvin tärkeä kysymys", sanoo tutkimusryhmää johtanut professori Adam Raftery.

Hän muistuttaa, että väestönkasvu voi pahentaa ilmastonmuutosta, tartuntatauteja ja köyhyyttä.

Tutkijoiden mukaan suurin osa kasvusta tulee tapahtumaan Afrikassa, jossa väestö paisuu miljardista neljään miljardiin vuosisadan lopussa. Syynä on se, että syntyvyys ei ole laskenut niin paljon kuin on ennustettu.

Ennuste saatiin aikaan uudella tilastotieteen tutkimustavalla, jossa yhdistetään dataa asiantuntijoiden ennusteisiin kuolleisuudesta, muuttoliikkeestä ja hedelmällisyydestä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia