Tunisian vallankumous vasta alkua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tunisian vallankumous vasta alkua

Tunisialainen Ahmed seuraa Venäjällä kotimaansa mellakoita, joissa mielenosoittajia tapetaan. "Yhteiskunta ei muutu muutamassa päivässä. Demokratia ei ala, vaikka diktaattorista

Tunisialainen Ahmed seuraa Venäjällä kotimaansa mellakoita, joissa mielenosoittajia tapetaan. "Yhteiskunta ei muutu muutamassa päivässä. Demokratia ei ala, vaikka diktaattorista päästäisikin eroon. Levottomuudet tulevat jatkumaan vielä kauan, ja ne tulevat vaatimaan yhä uusia ja uusia uhreja", hän pohtii.

Ahmed pakeni 1980-luvulla Pietariin istuttuaan sitä ennen vuoden tunisialaisessa vankilassa poliittisista syistä. Nyt muutoksia vaativat muutkin kuin yksittäiset toisinajattelijat. Mellakointi alkoi joulukuun puolivälissä, kun vihanneksia torilla kaupitellut opiskelija sytytti itsensä tuleen vastalauseena kasvavalle työttömyydelle ja maan mustalle tulevaisuudelle.

Kansainvälinen media on ollut vaitonainen mellakoiden suhteen.

"Kaikki toimittajat samanlaisia aaseja. Miksi presidentin löpinät rikkovat uutiskynnyksen aina paremmin kuin tuhatpäinen vihainen nuorisojoukko kaduilla tai poliisien järeillä aseilla tappamat mielenosoittajat?" Ahmed kysyy verkkolehti Fifin Pietarin-kirjeenvaihtajan Tuuli Hakulisen blogissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia