Torjuntavoitto ympäristönsuojelulle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Torjuntavoitto ympäristönsuojelulle

Budjettisopu toi vastoin aiempia pelkoja luvatun lisärahoituksen luonnonsuojelutyölle ja säilyttää järjestöjen tuet entisellään.

Pikavauhtia loppuun saatetut budjettineuvottelut takasivat sittenkin ympäristönsuojelutyölle siihen luvatun lisärahoituksen.

Aiemmin näytti siltä, että ne olisi peruttu, sillä valtionvarainministeriön budjettiehdotuksessa nämä korotukset olivat muuttuneet leikkauksiksi.

Ympäristönsuojelutyö sai kuitenkin lopulta hallitusneuvotteluissa luvatut 15 miljoonaa lisää luonnonsuojelualuiden hankintaan ja miljoonan lisää Itämeren suojeluun. Myöskään ympäristöjärjestöjen rahoitusta ei leikattukaan ehdotetusti.

WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen aikoi onnitella ministerejä siitä, että tiukan budjetin vallitessa ympäristörahat saatiin joka tapauksessa kasaan.

Aivan kaikkea luvattua ei kuitenkaan totetutettu: esimerkiksi Itämeren suojeluun saatiin vain miljoona lisää aiemmin luvattujen viiden miljoonan sijaan. Koska valtionvarainministeriön ehdotuksen melkein kaikki muut leikkaukset ja veronkorotukset toteutettiin, oli Luukkonen silti tyytyväinen lopputulokseen.

"Voisi sanoa, että tämä oli torjuntavoitto luonnonsuojelulle. Ehdottomasti tarpeellinen sellainen", Luukkonen sanoi.

Myös Suomen Luonnonsuojeluliiton mukaan budjettipäätös on kiitettävä.

”Kiitämme suomalaisen luonnon puolesta ministereitä vastuullisesta päätöksestä, joka on tehty haastavassa taloustilanteessa. Satsaus luonnonsuojeluun on hyvä sijoitus tulevaisuuteen”, sanoo liiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia