Suomen kehitysyhteistyöbudjetti kasvaa päästöhuutokaupan ansiosta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomen kehitysyhteistyöbudjetti kasvaa päästöhuutokaupan ansiosta

Hallitus esittää 21 miljoonan korotusta kehitysyhteistyömäärärahoihin. Rahat voidaan käyttää esimerkiksi ebolan torjuntaan.

Suomen varsinaisen kehitysyhteistyön määrärahoja aiotaan korottaa 21 miljoonalla eurolla. Ehdotus sisältyy hallituksen kolmanteen lisätalousarvioesitykseen, joka tarkoitus antaa eduskunnalle tänään.

Lisävarat on saatu päästöoikeuksien huutokaupasta, ja ne ovat kertyneet maaliskuun ja elokuun lopun välisenä aikana tänä vuonna.

Valtioneuvoston mukaan ylimääräisiä varoja voidaan tarvittaessa käyttää ebolan torjuntaan. Suomi on tähän mennessä ilmoittanut suuntaavansa ebolan torjuntaan yhteensä noin kymmenen miljoonaa euroa.

Suomen kehitysyhteistyöbudjetti on ensi vuonna jäämässä leikkausten vuoksi alle 0,5 prosenttiin bruttokansantulosta. Ulkoministeriö arvioi aiemmin syksyllä, että päästöhuutokauppatulot saattavat nostaa osuuden yli 0,5 prosentin, mutta nyt luvatut 21 miljoonaa euroa eivät siihen vielä riitä.

Päästöhuutokauppatulojen käyttäminen kehitysyhteistyöhön sisältyy hallitusohjelmaan. Kepan haastatteleman ulkoministeriön kansainvälisen ympäristöpolitiikan yksikön edustajan Johanna Pietikäisen mukaan tavoitteena on EU:n suosituksen mukaan suunnata noin puolet huutokauppatuloista ilmastotoimiin ja puolet kehitysyhteistyöhön.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia