Suomen Akatemialta miljoonarahoitus suomalais-eteläafrikkalaisille tutkimusprojekteille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomen Akatemialta miljoonarahoitus suomalais-eteläafrikkalaisille tutkimusprojekteille

Akatemia rahoittaa lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa tutkimusta yhteistyössä Etelä-Afrikan kansallisen tiederahoittajan kanssa.

Lasten ja nuorten suomalais-eteläafrikkalainen tutkimus on saanut 2,2 miljoonan euron rahoituksen Suomen Akatemialta ja Etelä-Afrikan kansalliselta tiederahoittaja NRF:tä. Rahoituksella tuetaan viittä lapsiin ja nuoriin keskittyvää hanketta.

Perustutkimuksen lisäksi hankkeiden tavoitteena on parantaa tutkijoiden verkostoitumista ja kansainvälistä verkostumista, Akatemiasta sanotaan.

"Suomalaisilla tutkijoilla on olemassa olevia yhteyksiä ja yhteistyötä eteläafrikkalaisten tutkijoiden kanssa, mutta kansallisten tutkimusrahoittajien välinen yhteistyö avautui tämän haun myötä", Akatemian tiedeasiantuntija Kaisa Vaahtera sanoo.

Tutkimushankkeiden teemoja ovat muun muassa nuorten hyvinvointi, lasten koulunkäynti ja nuorisomusiikin vaikutus sosiaalisten identiteettien ja yhteisöjen luomisessa apartheidin jälkeisessä Etelä-Afrikassa.

Rahoitettuihin hankkeisiin kuuluu muun muassa Tampereen yliopistossa työskentelevän Jukka Leppäsen ja Stellenboschin yliopistossa työskentelevän Daniel Jan Hendrik Niehausin äitien mielenterveystutkimus ja Helsingin yliopistossa työskentelevän Auli Vähäkankaan tutkimus uskonnollisten järjestöjen vaikutuksesta sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen.

Seuraava yhteishaku NSF:n kanssa toteutetaan aikaisintaan ensi vuonna.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia