Suomalaistuote tuo raskauden ehkäisyn kehitysmaan naisille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaistuote tuo raskauden ehkäisyn kehitysmaan naisille

Ihon alle asetettava implantti parantaa köyhien naisten mahdollisuutta päättää ehkäisystään.

Suomessa kehitetty ehkäisyimplantti on valittu mukaan suureen kehitysmaiden perhesuunnitteluhankkeeseen. New Yorkissa syyskuussa julkistetun hankkeen tavoite on tarjota luotettava ja pitkäaikainen raskauden ehkäisy 27 miljoonalle kehitysmaan naiselle. Hanke perustuu vahvasti suomalaisinnovaatioon, jossa ehkäisy hoidetaan ihon alle asetettavalla ehkäisyimplantilla.

Kehitysministeri Heidi Hautalan mukaan aloite parantaa ehkäisyvälineiden saatavuutta ja naisten valinnanmahdollisuuksia. "Turvallinen ehkäisy puolestaan vähentää äitikuolleisuutta ja sairastuvuutta sekä parantaa naisten mahdollisuuksia päättää omasta kehostaan".

Liian aikaiset ja ei-toivotut raskaudet aiheuttavat päivittäin yli 800 tytön ja naisen kuoleman. Hautalan mukaan pitkäaikainen ja huomaamaton ehkäisykeino on sopiva kehitysmaihin, joissa terveyspalvelut ovat huonosti saatavilla ja naisten asema on heikko.

Hanketta Hautala pitää osoituksena siitä, että yritykset voivat osallistua globaaliin kehitysyhteistyöhön.

Rahoittajina hankkeessa toimivat muun muassa Clinton Health Access Initiative, Bayer-konserni, Children’s Investment Fund Foundation sekä Norjan, Britannian, Ruotsin ja Yhdysvaltojen hallitukset. Ehkäisyimplanttia valmistetaan Bayerin tehtaalla Turussa. Hanke tulee Bayerin mukaan laajentamaan yrityksen toimintaa Turussa luomalla uusia työpaikkoja ja investointeja Suomeen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia