Uutiset

Suomalaisnuorten dokumentti purkaa ennakkoluuloja Afrikasta

Neljä suomalaisnuorta matkusti maaliskuussa Senegalin Dakariin kuvaamaan
lyhytdokumenttisarjan ”Mitä? – Afrikka yllättää”. Se purkaa Afrikkaan
kohdistuvia ennakkoluuloja ja stereotypioita. Ensimmäisessä osassa
tarkastellaan lapsityövoimaa.
(Kuva: Mitä?-verkosto / Plan Suomi Säätiö)

Neljä suomalaisnuorta matkusti maaliskuussa Senegalin Dakariin kuvaamaan lyhytdokumenttisarjan ”Mitä? – Afrikka yllättää”. Se purkaa Afrikkaan kohdistuvia ennakkoluuloja ja stereotypioita. Ensimmäisessä osassa tarkastellaan lapsityövoimaa.

Ensimmäisessä dokumentissa tarkastellaan dakarilaisten Afrikan lapsityöläisten liikkeen jäsenten elämää. Joensuulaisopiskelijat Lauri Jurvanen ja Janne Tuononen tapaavat entisiä lapsityöläisiä, tutustuvat Afrikan lapsityöläisten liikkeen toimintaan ja testaavat kykyjään käsityöläisinä.

"Jos eurooppalaiset ovat sitä mieltä, että me Senegalissa emme osaa tehdä asioita, haluan näyttää heille, mitä osaamme tehdä", sanoo videolla esiintyvä entinen lapsityöläinen Coumba Seck.

Dokumenttisarjan taustalla on Plan Suomi Säätiön nuorten aikuisten Mitä?-verkosto, joka on nuorille aikuisille tarkoitettu vaikuttamiskanava. Sen ideana on toimia globaalin vastuun edistämiseksi.

Afrikka yllättää, Osa 1. LAPSITYÖ - "Ensin ura, sitten aviomies." from Mitäverkosto on Vimeo.

Lisätietoa:  Plan Suomi Säätiö

 

lapsettyönuorisotiedotusvälineet SuomiSenegal

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

mies puolilähikuvassa puutarhakeinussa.

Eläkkeelle jäävä avustustyön veteraani Kalle Löövi on huolissaan avun politisoitumisesta – ”Retoriikka on menossa todella huonoon suuntaan”

Lähes 50 vuotta erilaisissa Punaisen Ristin tehtävissä toiminut kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi on nähnyt humanitaarisen avun sektorin ammattimaistumisen ja tehostumisen. Hänen mukaansa juuri nyt on tehtävä työtä sen eteen, että apu säilyy yhä puolueettomana eikä sitä hyödynnetä propagandavälineenä.
Yksityisautoilu on elintasosairaus -kyltti ja mielenosoittajia

Suomalaisjärjestöt raportoivat YK:lle ihmisoikeusongelmista – Varjoraportti nostaa esiin muun muassa terveydenhuollon eriarvoisuuden ja ilmastonmuutoksen

Suomen on otettava vakavasti pitkään jatkuneet ihmisoikeusongelmat, joista osaa koronapandemia on entisestään syventänyt, vaatii 24 järjestön ensimmäinen yhteisraportti taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien toteutumisesta.
Kaksi pyykkipoikaa farkkujen yläosassa

Selvitys: Suomalaisten vaateyritysten avoimuus on parantunut – Pienet pärjäävät isoja paremmin

Yhä useampi suomalainen vaatebrändi julkaisee tehdaslistansa ja kertoo ilmastotoimistaan, käy ilmi Eetin selvityksestä. Järjestö peräänkuuluttaa parempaa avoimuutta etenkin riskimaissa tuottavien yritysten toimintaan.
Erivärisiä lippuja narulla, taustalla vuoret.

Entisten maaorjien asema on Nepalissa yhä surkea – Suomen Lähetysseura aloittaa uuden hankkeen vapautettujen orjien ihmisoikeuksien puolustamiseksi

Nepalin haliyat vapautettiin maaorjuudesta vuonna 2008, mutta monet eivät vieläkään tunne oikeuksiaan. Uusi EU:n rahoittama hanke kerää tietoa tilanteesta mobiilisovelluksen avulla.
Auto kuraisella maantiellä ja ihmisiä.

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa on valtava maatalouspotentiaali, mutta jopa 40 prosenttia ruuasta ei koskaan pääse markkinoille

Muun muassa huonot tiet vaikeuttavat paikallisten maanviljelijöiden liiketoimintaa ja luovat kysyntää halvalle tuontiruualle Afrikassa. Yksi ratkaisu voisi olla investointi kaupunkimaatalouteen, sanoo tutkija Daniele Fattibene.