Somalialaistoimittaja: Ensin Suomi, sitten Somalia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Somalialaistoimittaja: Ensin Suomi, sitten Somalia

Toimittaja Abdi Aynten mukaan Suomessa asuvilla somalialaisnuorilla on paljon annettavaa Somalialle, mutta ensin heidän on pärjättävä Suomessa.

Suomessa asuvilla somalialaisnuorilla on paljon annettavaa nyky-Somalialle. Ensin heidän on kuitenkin opittava pärjäämään Suomessa, sanoo uutistoimisto Al-Jazeeran toimittaja Abdi Aynte.

"Suomessa somalialaisvanhempien on kasvatettava lapsensa ensisijaisesti suomalaisiksi, vasta sitten somalialaisiksi. Lasten on käytävä koulua ja osallistuttava yhteiskuntaan suomalaisten tavoin", Aynte toteaa.

Somalialaissyntyinen Aynte osallistui viime viikolla Espoon Hanasaaressa Globsom-koulutustapahtumaan, jossa parikymmentä Suomessa asuvaa somalialaisnuorta perehtyi kahden päivän ajan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja rauhantyöhön.

Global.finland.fin haastatteleman Aynten mukaan ulkomailla kasvavat somalialaisnuoret ovat osa Somalian ratkaisua, koska he ovat koulutettuja, heillä on tuoreita ajatuksia eivätkä he vanhempiensa tavoin ole jumittuneet vuosikymmenien takaisiin vääryyksiin.

Hänen mielestään myös Suomen somalialaisnuoret voisivat edistää Somalian kehitystä esimerkiksi osallistumalla maasta käytävään keskusteluun tai matkustamalla Somaliaan kannustamaan lapsia opiskelemaan.

"Kätilöt ja sairaanhoitajat voivat myös vierailla terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, kauppatieteilijät voivat perehdyttää paikallisia tekemään bisnestä ja it-ammattilaiset voivat kunnostaa koulujen ja muiden laitosten tietotekniikkaa."

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia