Tiina Kirkas

Gender on yhä kuuma kysymys kehitysyhteistyössä

Tasa-arvotyöllä on tilausta, sillä tytöt ja naiset – puolet maailman väestöstä – jäävät yhä vaille monia poikien ja miesten nauttimia oikeuksia, kirjoittaa Tiina Kirkas.

Somalialaistoimittaja: Ensin Suomi, sitten Somalia

Toimittaja Abdi Aynten mukaan Suomessa asuvilla somalialaisnuorilla on paljon annettavaa Somalialle, mutta ensin heidän on pärjättävä Suomessa.

Somalia: Ympäristön tuhoutuminen vie toimeentulon

Somalialaiset nuoret tarvitsevat toimeentulon, joka ei tuhoa ympäristöä ja ole rikollista.

Rauhanturvaaja tarvitsee tietoa lapsen oikeuksista

Vaikka EU ja YK velvoittavat valtioita perehdyttämään rauhanturvaajansa lapsen oikeuksiin, käytännössä tilanne voi olla toinen.

Kaksikymmentä vuotta raiskauksia Itä-Kongossa

Ruandan kansanmurhasta selvinnyt Leah Chishugi on koonnut kirjan Etelä-Kivun maakunnan naisten kokemasta väkivallasta ja raiskauksista.

Palestiina elää kahdella taajuudella

Caza ja Länsiranta ovat maantieteellisesti erillään, mutta ero ulottuu myös mediaan. Hamasin lehdet eivät ilmesty Länsirannalla, eikä Palestiinan virallista televisiota saa katsella Gazassa. Tällai

Nepalin metsät katoavat rajan taakse

Intiaa ja Tiibetiä rakennetaan nepalilaisella puulla. Etelärajalla salakaupasta hyötyy politiikkojen suojelema eliitti, pohjoisessa köyhät vaihtavat puutavaraa ruokaan. Suomessa vierailleen nepalilaisen ympäristötoimittajan Mohan Mainalin mukaan lainsäädäntö on kunnossa, mutta toimeenpano ontuu.

Äitiys tappaa Afganistanissa

Raskaus ja synnytys tappavat Afganistanissa enemmän äitejä kuin sota ja väkivalta. Yksi syy on kolme vuosikymmentä jatkunut väkivalta, sanoo Kabulin lääketieteellisen yliopiston professori Wamta Shams.

Liberian nälkä: Ei vain ruokaa vaan myös rauhaa

Liberia ei syyttä suotta ole päätynyt yhdeksi maailman kurjimmista paariavaltioista. Vuonna 1996 hetkeksi keskeytynyt verinen valtakamppailu jatkuu ja ajaa satoja tuhansia siviilejä pakolaisuuteen, samanaikaisesta paluumuutosta huolimatta.

Liberiassa evakot ja paluumuuttajat kotoutuvat uuteen elämäänsä

Nancy Saypaylayn pitkä evakkomatka on päättynyt onnellisesti: hän viljelee riisiä ja tulee toimeen omillaan Mambahnin alueella, Liberian pääkaupungin Monrovian läheisyydessä.
Tilaa aihepiirin Tiina Kirkas RSS-syöte