Siirtolaisia enemmän kuin koskaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Siirtolaisia enemmän kuin koskaan

Samalla, kun pakolaisia on enemmän kuin koskaan, myös kansainvälisten siirtolaisten määrä on ennätyskorkealla.

Kansainvälisten siirtolaisten määrä ylittänee tänä vuonna 250 miljoonaa, mikä tarkoittaa, että siirtolaisia on enemmän kuin koskaan, kertoo Maailmanpankki tuoreessa raportissaan.

214:ää maata ja aluetta tutkivan raportin mukana etenkin nopeasti kasvavista kehitysmaista on tullut yhä tärkeämpi kohde muista kehitysmaista siirtolaiseksi lähteville. Vuonna 2013 yli 38 prosenttia kansainvälisistä siirtolaisista muutti kehitysmaasta toiseen, 34 prosenttia taas kehitysmaasta kehittyneeseen.

Tärkeimpiä siirtolaisten kohdemaita olivat raportin mukaan Yhdysvallat, Saudi-Arabia ja Saksa, lähtömaita taas Intia, Meksiko ja Venäjä.

Raportissa käsitellään myös siirtolaisten koteihinsa lähettämiä rahasummia, jotka raportin mukaan muodostavat tänä vuonna noin 601 miljardia dollaria, eli lähes 555 miljardia euroa. Kehitysmaiden osuus on summasta lähes kolme neljäsosaa. Maailmanpankki muistuttaa, että siirtolaisten rahalähetysten arvo onkin yli kolme kertaa suurempi kuin kehitysapu.

"Siirtolaisten rahalähetykset ja säästöt yhdessä tarjoavat merkittävän rahoituksen kehityshankkeille, jotka voivat parantaa ihmisten toimeentuloa kehitysmaissa", sanoo yksi raportin tekijöistä, Dilip Ratha järjestön tiedotteessa.

Samaan aikaan, kun kansainvälisiä siirtolaisia on yhä enemmän, myös pakolaisia on enemmän kuin koskaan. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR kertoi viime viikolla, että kodeistaan paenneiden määrä on nousemassa tänä vuonna 60 miljoonaan. Kaikkia heistä ei lasketa kansainvälisiin siirtolaisiin, sillä luku sisältää sekä maan sisäiset että kansainväliset pakolaiset.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia