Siirtokuntalaiset omivat Länsirannan veden | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Siirtokuntalaiset omivat Länsirannan veden

Israelin laittomat siirtokunnat ovat ottaneet haltuunsa palestiinalaisille kuuluvia vesilähteitä Länsirannalla, kertoo YK.

Palestiinalaiset ovat joutuneet jopa lopettamaan maaviljelyksen, koska Israelin laittomat siirtokunnat ovat ottaneet haltuunsa palestiinalaisille kuuluvia vesilähteitä Länsirannalla, kertoo YK:n Palestiinalaisalueiden humanitaarisen avun koordinointiyksikkö.

Järjestön selvityksen mukaan siirtokuntalaiset ovat vallanneet 56 vesilähdettä, joista 30 kokonaan. Palestiinalaisia on uhkailtu ja häiritty, jotta nämä eivät pääsisi käyttämään vettä, lähteiden ympärille on rakennettu aitoja ja niitä on alettu kehittää "turistikohteiksi".

Israelin vuonna 1967 miehittämälle Länsirannalle rakentamat siirtokunnat ovat kansainvälisen oikeuden mukaan laittomia. 84 prosenttia vallatuista lähteistä sijaitsee mailla, jotka Israelin hallinto on tunnustanut palestiinalaisten yksityisomaisuudeksi.

Vesilähteiden saarrolla on tuhoisat vaikutukset, sillä alueen asukkaat ovat käyttäneet vettä viljelysten kasteluun sekä karjan juottamiseen. Monet viljelijät ovat joutuneet lopettamaan viljelemisen tai vähentämään tuotantoa. Ihmiset ovat myös joutuneet käyttämään enemmän rahaa veden ostoon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia